BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gürcü ordusunda kimler var?

Gürcistan savaşı önceden planladı mı? Tshinvali sokaklarındaki Gürcü askerlerinin cesetleri şaşırtıyor.

Abone ol

Gürcü ordusunun Osbetya'da bıraktığı cesetler yeni iddiaları da beraberinde getirdi. Cesetlerin bir bölümünün yabancı uyruklu olması Gürcistan'ın bu bölgeye olan niyetinin uzun süreli hazırlığı olarak görülüyor.

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya'nın lideri Eduard Kokoeti, ölen Gürcü askerleri arasında zenci Amerikalı, Ukraynalı, Baltık ülkeleri ve Asya kökenli çekik gözlü kişiler bulunduğunu iddia etti.

 
 Ukrayna, lestonya, Letonya, Estonya gibi ülkelerin askerleri boy gösteriyor.


Kokoeti, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın kendilerine yönelik saldırısında Ukrayna ve Baltık ülkelerinin (Letonya, Estonya, Litvanya) yanı sıra başka ülke vatandaşlarının da yer aldığını söyledi.

Başkent Tshinvali'deki çatışmaların ardından Baltık ülkeleri ve Ukrayna vatandaşı bazı askerlerin cesedini bulduklarını belirten Kokoeti, ''Daha sonra 12 no'lu okulun yakınındaki çatışmada birkaç siyahi adamın cesedinin bulunduğu bilgisi de verildi'' diye konuştu. Kokoeti, Tshinvali'de Gürcü birlikleriyle çıkan çatışmalarda, üzerinde Gürcü üniforması bulunan Asya kökenli oldukları anlaşılan çekik gözlü kişilerin cesetlerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

Rusya'nın Güney Osetya temsilcisi Dimitriy Medoyev de İngilizce yayın yapan Russia Today televizyonuna yaptığı açıklamada, Tshinvali'deki manzaranın ''çok korkunç'' olduğunu belirterek, ''Kent, devrilen ağaçlar, kesilen enerji hatları ve tüm sokaklarda yanan Gürcü tankları görüntüsüyle İkinci Dünya Savaşı'ndaki Stalingrad'ı andırıyor.

 
 Çekik gözlü Asyalı askerlerin yanı sıra zenci ABD'lilerin de olduğu ileri sürüldü.
Kentin her yerinde Gürcü askerlerinin yerde uzanan ölü bedenleri bulunuyor'' ifadelerini kullandı. Kokoeti'nin Güney Osetya'ya saldıran Gürcü güçleri arasında yabancı askerlerin de bulunduğu iddiasını teyit eden Medoyev, ''Dünkü saldırıda ilerleyen tankların personeli, görünüşe bakılırsa Ukraynalıydı. Bugün kimliği tespit edilemeyen iki ölü kişinin tenleri siyahtı. Bunlar muhtemelen Amerikalı, ama bunu şu anda kesin olarak söyleyemeyiz. Özel testlerin ardından bu konuda resmi bir açıklama yapabileceğiz'' dedi.