BIST 10.630
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.431,88
HABER /  DÜNYA

Gürcistan'da rehine eylemi: 14 ölü!

Gürcistan'da, Kakheti bölgesinin Rusya sınırı yakınlarında, Dağıstan'dan ülkeye sızan silahlı bir grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

Abone ol

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kakheti bölgesinde "silahlı grubun" bölgedeki bir köyde yaşayanları rehin alması üzerine operasyon başlatıldı. Bu arada başkentte, Başbakan Vano Merabişvili başkanlığında bir kriz merkezi oluşturulduğu, İçişleri, Adalet ve Savunma bakanlarının da yer aldığı merkezin, koordineli bir şekilde operasyon kararı aldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı operasyonda 11 kişilik silahlı grubun ölü ele geçirildiğini, 2'si Savunma Bakanlığı Özel Operasyonlar biriminden olmak üzere 3 güvenlik gücünün hayatını kaybettiğini açıkladı. Aralarında 5 gencin de bulunduğu rehinelerin tümünün serbest bırakıldığı belirtildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Şota Khizanişvili, "Tüm esirler kurtarıldı, fakat maalesef İçişleri Bakanlığı'na bağlı iki güvenlik gücümüz ve doktor olarak görev yapan bir askerimiz hayatını kaybetti. 11 silahlı öldürüldü. Şu an 6 silahlı sarılmış vaziyette, operasyon devam ediyor" dedi.