BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,77
ALTIN 2.402,41
HABER /  GÜNCEL

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Avcı’dan TEOG açıklaması<br/>Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG yerleştirmele...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Avcı’dan TEOG açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG yerleştirmelerine ilişkin, “En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Nakil talepleri devam edecek” dedi.
*

Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na eleştiri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cidde Bildirisi’ne Türkiye’nin imza atmamasına ilişkin, "Sayın Davutoğlu başka bir otoriteden bağımsız olarak gerçekten Başbakanlık yapmak istiyorsa Türkiye Cumhuriyeti’nin geleneklerine uygun davranmak zorundadır. Dışişleri müsteşarları gelir belli aralıklarla muhalefet partilerine bilgi verir. Bu aksayarak devam ediyor" dedi.
*

CHP’den iptal başvurusu
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “148 maddelik Torba Yasa’nın toplam 11 maddesinde anayasaya aykırılık değerlendirmesi yaptık. Bunlardan ivedi, acil gördüğümüz 4 maddesi için 60 günlük süreyi beklemeksizin bugün yürütmenin durdurulması ve iptal talebiyle başvuru talebimizi AYM’ye bildirdik” dedi.
(İHA)