BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Köye kaçakçılık operasyonu<br/>Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığı iddialar...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Köye kaçakçılık operasyonu
Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığı iddialarıyla gündeme gelen Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan Köyü’ne jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Zırhlı araçlarla düzenlenen operasyonda köylüler, jandarmanın girişini engellemek için traktör ve tarım aletleriyle barikatlar kurdu. Köylülerin kurduğu barikatları ateşe vermesiyle gökyüzü kara bulutlarla kaplandı.



Olimpiyat meşalesi söndü
Moskova’da düzenlenen 2014 Soçi Kış Olimpiyatları meşale kriziyle başladı. Kremlin Sarayı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldığı törenin ardından olimpiyat koşusu başladı. Fakat koşunun başlamasından kısa bir süre sonra bir talihsizlik yaşandı ve atletin taşıdığı meşale rüzgarına azizliğine uğrayarak söndü. Bu duruma müdahale eden bir güvenlik görevlisi, meşaleyi çakmakla yeniden yaktı.



Doğu’da kar ve soğuk
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yaşının ardından erken gelen kış mevsimi etkisini gösterirken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Ardahan’da eksi 3 derece olarak ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle Erzurum’da kışlık bakımı yapılmayan bazı otomobiller çalışmadı. Sürücüler araçlarının antifriz değişimini yaptırmak için sanayinin yolunu tuttu.



3 kardeş karbonomoksit kurbanı oldu
Karabük’te, teneke içinde yaktıkları köz yardımıyla ısınmaya çalışan Afgan uyruklu 3 kardeş, uykuya daldıktan bir süre sonra karbonmonoksit gazından zehirlendi. Başka bir odada yattıkları için gazdan etkilenmeyen anne ve baba, sabahın ilk ışıklarında çocuklarının cansız bedenleriyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri 3 talihsiz kardeşin hayatını kaybettiğini belirlerken, anne ve babanın feryatları yürekleri dağladı.



Küçükçekmece’den acı haber
Küçükçekmece’de kazaya müdahale ederken meydana gelen ikinci kazada yaralanan sağlık personeli ve polis memuru hayatını kaybetti.
Bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu yaşanan trafik kazasına müdahale eden polis ve sağlık ekiplerine, arkadan gelen bir ticari taksi çarptı. Arka arkaya meydana gelen iki farklı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1’i polis 6 kişi yaralandı. Kazada yaralanan sağlık personeli Sadık Yücedağ ve polis memuru Çağrı Doğan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Taksicilerden protesto
Ankara’da kesilen cezaları protesto eden taksiciler, Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapattı. Kızılay’da toplanan bir grup taksici korno çalarak kesilen trafik cezalarını protesto etti. Ceza makbuzlarını sallayan taksiciler bir süre sonra kontak kapattı. Konvoy oluşturarak trafikte ilerleyen şoförler, eylemlerini sona erdirdi.
(İHA)