BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.472,89
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>PKK kan akıtmaya devam ediyor<br/>Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 2 çocuğu terör örgü...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

PKK kan akıtmaya devam ediyor
Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 2 çocuğu terör örgütü PKK’ya katılan iki aile arasında tartışma çıktı. Çocuklarının PKK’ya katılmasından Tekin ailesini sorumlu tutan Uğurlayan ailesi, komşularıyla kavgaya tutuştu. Kavganın silahlı çatışmaya dönmesinin ardından iki aileden ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.
Olay sonrası bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, konuyla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

Tankın önündeki silahsız genci vurdular
"Öfke Cuması" adıyla gösterilerin düzenlendiği Mısır’da, tankın önüne geçen silahsız bir gencin vurulma anı saniye saniye görüntülendi.
Ülke genelinde 120 kişinin hayatını kaybettiği protesto eylemlerinde bir genç tankın önüne geçerek slogan atmaya başlıyor. Bu sırada açılan ateş sonucu vurulan genç yere düşüyor. Gencin akıbetinin ne olduğu bilinmiyor.

Çarptığı yayayı ağlayarak teskin etmeye çalıştı
Adana’da bir kadın sürücü yolun karşısına geçmek isteyen yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan yayanın başına giden sürücü ağlayarak yaralı kadını teskin etmeye çalıştı. Gözyaşları içerisinde çarptığı yayaya müdahale edilmesini izleyen kadın sürücü, yaralının başından biran olsun ayrılmadı. Hastaneye kaldırılan kadının bacağında ve kolunda kırıklar oluştuğu ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Mısır’daki katliam görüntüleri yayınlandı
Mısır’da güvenlik güçlerinin Adeviye meydanında yaptığı katliamın görüntüleri yayınladı.
Amatör kamerayla kaydedilen videoda, meydanı boşaltmaya yönelik protestoculara müdahalede bulunan güvenlik güçlerinin, kalabalığın üzerine ateş açtığı an görülüyor.
Otomatik tüfeklerle protestocuların üzerine rastgele açılan ateşte ölen ve yaralananlar, panik içinde yere yatan insanlar ve meydanı temizleyen buldozerlerin görüntüleri yer alıyor.
Çarşamba günü gerçekleştirilen katliamda en az 623 kişi vurularak hayatını kaybetmişti.

"Dünya barışı güneş enerjisi ile gelecek"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Dünya Barışı İçin Güneş Enerji Konferansı”na katıldı. Burada bir konuşma yapan Gül, enerji güvenliğinin hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünü anlattı. Tabiatla barışmanın tam zamanı olduğunu ifade eden Gül, bu şekilde iklim değişikliği ve çevresel bozulmanın önüne geçebileceğini söyledi. Tüm dünyanın temel bir imtihanla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Gül, bu imtihanın da azalan kaynaklara rağmen artan enerji ihtiyacı arasında denge kurmak olduğunu belirtti.

Arızalanan uçak ağacın tepesine indi
ABD’de motoru arızalanan önden pervaneli çift kişilik uçak ağacın tepesine indi.
Teksas eyaletinde meydana gelen olayda, test uçuşu yapan pilot, motorun arızalanması üzerine uçağın kontrolünü kaybetti. Buna rağmen uçağın ağacın tepesine indirmeyi başaran pilot, olayı yara almadan atlattı.
(İHA)