BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Bodrum alev alev<br/>Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde makil...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Bodrum alev alev
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde makilik alanda başlayan yangın Konacık ve Bitez beldelerine sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyerek iki beldeye kadar ulaşan alevler yerleşim yerlerini tehdit edince bazı evler boşaltıldı.
Akşam saatlerinde Ortakent’teki makilik alanda başlayan yangın kısa sıra sürede büyüdü ve Bodrum’u sardı. Karanlığın iyice çökmesiyle havadan sürdürülen çalışmalara ara verilirken, söndürme çalışmalarına karadan devam edildi. Çalışmalara itfaiye ekiplerinin yanı sıra Akut ekipleriyle vatandaşlar da katıldı. Konacık ve Bitez beldelerinde bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı. 7 saat sonunda kontrol altına alınan yangın 80 hektarlık makilik alanı kül etti.


Minik Serçe yaralandı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Sezen Aksu kulis önünde yere düştü. Sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edilen Minik Serçe, dirseğinden yaralandı.
Bodrum Antik Tiyatro’da hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan ünlü sanatçı Sezen Aksu, sahneye çıkmasına dakikalar kala kulis çıkışında düştü. Ayağının takılması sonucu yere düşen Minik Serçe’nin yardımına korumaları yetişti. Sağ dirseğinden yaralanan ünü sanatçı, kulisteki tedavisinin ardından yeniden sahneye çıktı. Ayakta alkışlanan Aksu’yu aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu binlerce kişi izledi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan ünlü sanatçı sevilen şarkılarını seslendirdi.



Arkadaşının yardımına koşarken öldü
Karabük’te feci bir kaza yaşandı. İnşaat işçiliği yapan Murat Tutuş ile arkadaşı Gökhan Kiliç, evlerine gitmek için üst geçitten karşıya geçmek istedi. İki arkadaşın üst geçit yoluna doğru ilerlediği bir motosiklet Gökhan Kiliç’e çarpıp kaçtı. Murat Tutuş kanlar içinde yere yığılan arkadaşının yardımına koştu. Bu sırada arkadan gelen otomobilin sürücüsü yerde yatan şahsa çarpmamak için direksiyonu kırdı ancak Tutuş’a çarptı. Aynı kaderi paylaşan arkadaşlar hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü polise teslim oldu. Mobese tarafından görüntülenen motosiklet sürücüsü kısa sürede bulunurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Beşiktaş sezonu galibiyetle açtı
Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u yenerek lige 3 puanla başladı. İlk yarısı 0-0 biten karşalışmada goler 75. Dakikada Olcay’dan ve 80. Dakikada Gökhan Töre’den geldi. Beşiktaş’ın üstün oyunuyla gerçekleşen karşılaşmada Beşiktaş’ın yeni transferi kaleci Tolga Zengin, eski takımı Trabzonspor’a karşı ilk defa sahaya çıktı. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nın Beşiktaş tribünlerinden izlediği maçta siyah beyazlı ekip 3 puanın sahibi oldu.



Bursaspor kötü başladı
Spor Toto Süper Lig’in birinci hafta maçında Eskişehirspor, Bursaspor ile Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısına Eskişehirspor’un mükemmel oyunu damga vurdu. Eski takımı Bursaspor’u 2-0’lık skorla geçen Ertuğrul Sağlam ilk maçta taraftarın yüzünü güldürdü. Bursaspor’un kendi kalesine gol attığı ve bir penaltı kaçırdığı maç yeni teknik direktör Christoph Dauma için kötü bir başlangıç oldu
(İHA)