BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.403,42
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/><br/>Mısır’da ordu ültimatom verdi<br/><br/>Kahire - Mısır’da Mursi karşıtlar...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Mısır’da ordu ültimatom verdi

Kahire - Mısır’da Mursi karşıtlarının gösterileri devam ederken, Ordudan ültimatom geldi. Halkın taleplerine yanıt verilmesi çağrısında bulunan Ordu, taraflara uzlaşmaları için 48 saat süre tanıdı. Çağrı darbe sinyali olarak algılanırken, ordunun darbe niyetinin olmadığı ifade edildi.



Kaçırılan uzman çavuş serbest

Diyarbakır - Diyarbakır-Bingöl karayolunda 4 gün önce kaçırılan jandarma uzman çavuş Yetkin Beğen, serbest bırakıldı. Uzman çavuşun serbest kalması, ailesi tarafından sevinçle karşılandı.



Kalkınma planı kabul edildi

Ankara - Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kalkınma Planı, ekonominin yüzde 5.5 oranında büyümesini, kişi başına düşen gelirin 16 bin dolara yükselmesini, enflasyonunsa yüzde 4.5’e gerilemesini öngörüyor.



Dev dalgalar karayolunu vurdu

Zonguldak - Zonguldak’ta şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, karayoluna ulaştı. Yol trafiğe kapatılırken, ekipler yolu açabilmek için seferber oldu.



Yaramaz köpek faciaya sebep oluyordu

Nice - Dünyaca ünlü Tour De France bisiklet yarışında, tehlikeli anlar yaşandı. Yarışı izleyenlerden birinin yaramaz köpeği, bir anda sahibinin elinden kaçarak yola fırladı. Köpek üzerine gelen bisikletlileri görünce yol kenarına kaçarken, olası bir facianın da eşiğinden dönüldü.



Kızgın fil safaricilere saldırdı

Cape Town - Güney Afrika’da safari yapan Alman turistler, kızgın bir filin saldırısına uğradı. Fil, hortumu ile aracın camlarını kırıp araçtakilere korkulu anlar yaşatırken, sürücünün soğukkanlı davranıp olay yerini tek etmesi olası bir facianın önüne geçti.

(İHA)