BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Mehmetçik Vakfı’ndan büyük destek

Mehmetçik Vakfı Samsun Şube Başkanı Emekli Kurmay Albay Taner Padar, Mehmetçik Vakfı’nın Türkiye genelinde 9 bin 497 asker ve asker ailesine...

Abone ol

Mehmetçik Vakfı Samsun Şube Başkanı Emekli Kurmay Albay Taner Padar, Mehmetçik Vakfı’nın Türkiye genelinde 9 bin 497 asker ve asker ailesine yardımda bulunduğunu söyledi.
Mehmetçik Vakfı, şehit ailelerine, gazilere, engelli Mehmetçiklere yardımda bulunmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 9 bin 497 asker ve asker ailesine yardımda bulunulduğunu söyleyen Samsun Şube Başkanı Emekli Kurmay Albay Taner Padar, "Mehmetçik Vakfı Samsun Şubesi, Karadeniz Bölgesi’nde 13 ilde faaliyetlerine devam ediyor. Bizim ödeme planımız her sene memur maaş kat sayısına bağlı olarak hükümetin tespit ettiği rakamlar doğrultusunda arttırılır. Bizim yardımlarımızı değerlendirdiğimiz zamanda bunlar bir defada yapılan yardımlar ve ömür boyu yardımlar olmak üzere ikiye ayrılır. Bir defada yapılan yardımlar askerin şehit olduğunda, annesi babasına eğer evliyse, eşine 15 gün içerisinde 61 bin TL yardım yaparız. Sürekli olarak yaptığımız yardımlar, engel dereceleri ne bağlı olarak, Mehmetçik yakınları ve okuyan çocukları ile gazilere verilir” dedi.
(İHA)