BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>Amasya Uzlaşma Komisyonu toplandı <br/>Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 48 maddeye ek ol...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Amasya Uzlaşma Komisyonu toplandı
Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 48 maddeye ek olarak 8 madde üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında ilk kez bir araya geldi. Toplantıda, 8 madde üzerinde mutabakata varılırsa uzlaşılan madde sayısı 56 olacak.

Şehit polise son görev
Somali’de Türk Büyükelçiliği’ne yapılan intihar saldırısında şehit olan polis memuru Sinan Yılmaz için Amasya Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Şehidin eşi ve çocukları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın çelenk gönderdiği törene katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Somali’deki hain saldırının Türkiye’nin dünyadaki dengeleri belirleyen bir ülke olmasını istemeyen odakların eylemi olduğunu söyledi.

Eski Başbakan İrsen Küçük meclis dışında kaldı
KKTC genel seçimlerinde ağır bir yara alan Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı İrsen Küçük meclis dışında kaldı.
Resmi olmayan sonuçlara göre, aldığı yüzde 27.30 oy oranıyla, Cumhuriyet Meclisi`ne sadece 14 milletvekili sokabilen partide neler olacağı şimdiden tartışma konusu oldu. Öte yandan 21 milletvekiliyle yarışı önde bitiren Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu üçüncü sıradan seçilebildi. Kısa süre Başbakanlık yapan Sibel Siber ise seçimlerde öne çıkan isim oldu.


Başbakanlık korumaları soyguncuları böyle kovaladı
Kağıthane’de bir kuyumcuyu soymaya çalışan zanlılarla, tesadüfen olay yerinden geçen Başbakanlık korumaları arasında yaşanan kovalamaca, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde korumalar, altın dolu çantalarla koşan soyguncuları kovalıyor.

İnanılmaz kaza
Rusya’da, şerit değiştirmeye çalışan bir otomobil, otobüsle böyle çarpıştı. Feci kazada kadın sürücü hayatını kaybederken, araç paramparça oldu.

Zöhre nine paraşütle uçtu
Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy, 87 yaşındaki Zöhre Nine’yi paraşütle uçurdu. Bastonunu atarak paraşüte binen Zöhre Nine, 625 metrelik Nişan Tepe’den Marmara Denizi’ne doğru uçmanın keyfini yaşadı.

Sürat teknesi seyircilerin arasına daldı
Oregon - ABD’de gerçekleştirilen sürat teknesi yarışında keskin virajlardan dönen bir tekne, kontrolden çıkınca seyircilerin arasına daldı. 1 kişinin yaralandığı kaza ucuz atlatıldı.
(İHA)