BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  DÜNYA

Güney'de 51 yıl sonra ilk ezan!

Lefkoşa'nın Güney'inde kalan cami ve mescitleri ziyaret eden Talip Atalay, Tahtakale'de ilk namazı kıldırdı.

Abone ol
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, 1964 yılından sonra ilk kez Lefkoşa'nın Güney'inde kalan ana cami ve mescitleri ziyaret etti. Atalay, toplumlar arası olayların patlak verdiği 21 Aralık 1963'den sonra ibadet edilemeyen Mağusa Kapısı bölgesine bulunan Tahtakale Camii'nde ilk namazı kıldırdı.
 
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, toplumlar arası olayların patlak verdiği 21 Aralık 1963'den sonra ibadet edilemeyen Mağusa Kapısı bölgesine bulunan Tahtakale Camii'nde ilk namazı kıldırdı.
 
Ziyaret, İsveç Büyükelçiliğinin 2009'da başlattığı dinler arası diyalog çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi. Talip Atalay, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gökçebağ ve Din İşleri Başkanlığı Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar'ın da yer aldığı heyete, Rum Ortodoks Kilisesi'nden Papaz Savvas Hacıyonas ile İsveç Büyükelçiliği Yetkilileri eşlik etti.
 
GÜNEY LEFKOŞA'DA ÖNE ÇIKAN CAMİLERİ ZİYARETLER
 
Talip Atalay ve beraberindeki heyet ile Ortodoks Kilisesi'nden Papaz Savvas Hacıyonas, Tahtakale Camii'nden önce, 1570 yılında Lefkoşa'nın fethi esnasında hayatını kaybeden bir bayraktarın anısına inşa edilen Bayraktar Camii, Osmanlı tarafından ilk namazın kılındığı söylenen Ömeriye Camii ve Araplar Camii ziyaret edildi. Heyet, Tophane, Tabakhane ve Nöbethane mescitlerini de ziyaret etti.