BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.394,60
HABER /  GÜNCEL

Güney Kore'den askeri tatbikat

Güney Kore, sis yüzünden birkaç saat ertelediği askeri tatbikatı tamamladıı. Yarımadaya dair Birleşmiş Milletler toplantısı ise sonuçsuz kaldı.

Abone ol

Güney Kore'nin askeri yetkilileri tarafından yapılan son açıklamaya göre, ülkede bir saat kadar süren askeri deniz tatbikatı tamamlandı.

Güney Kore, ağır sis nedeniyle tatbikatı birkaç saat ertelemişti.

Tatbikat sırasında top atışı yapıldı ve gerçek mermi kullanıldı.

Güney Kore, Kuzey Kore'den gelen tehditlere rağmen tatbikat kararında ısrarlıydı.

BM görüşmesi sonuçsuz

Kore yarımadasındaki gerilimi konuşmak üzere toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin görüşmeleri ise sonuçsuz kaldı.

Görüşmelere dair yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Susan Rice, "Güvenlik Konseyi üyeleri arasındaki görüş farklılıkları giderilemeyecek kadar büyük" dedi.

Görüşmeyi talep eden Rusya Federasyonu'nun elçisi Vitaly Churkin ise Güney Kore'ye tatbikatın ertelenmesi çağrısı yapmıştı.

Kuzey Kore geçen ay, Güney'in bölgedeki bir askeri tatbikat sırasında egemenliğini ihlal ettiğini savunmuş ve Güney'e ait Yeonpyeong adasını topçu ateşine tutmuştu.

4 kişinin öldüğü bu olayın ardından, Güney Kore'nin askeri tatbikat planı gerginliği tırmandırdı.

Kuzey Kore, bir daha tatbikat yapılırsa misillemede bulunacağı uyarısında bulunmuştu.

Güney Kore ordusu da muharebe kurallarını değiştirdiğini açıklamış, bundan böyle Kuzey Kore'nin provokasyonuna 'derhal ve sert şekilde' karşılık vereceğini bildirmişti.