BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Güneş sayesinde vitrine çıktım!

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Celustka, İnter'e attığı golü unutamadığını söyledi...

Abone ol

Uzun yıllar Bordo-Mavili takımda görev yapmak istediğini dile getiren başarılı krampon, 28 numaralı formanın kendisi için ne anlam ifade ettiğini açıkladı. Trabzon taraftarına hayran olduğunu belirten Çek futbolcu, hocası Şenol Güneş'e de övgüler yağdırdı.

Trabzonspor'un Çek oyuncusu Ondrej Celustka, bu sezon UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 1-0 kazanılan İnter maçında attığı golde çok büyük mutluluk yaşadığını, gol attıktan sonra kendini rüyada gibi hissettiğini söyledi. Trabzonspor Dergisi'ndeki TrabzonCell soru-cevap köşesinin mart sayısının konuğu olan başarılı savunma oyuncusu, uzun yıllar Bordo-Mavili formayı giymek istediğini belirtti. İnter maçını değerlendiren Celustka, "Gol attığım takım iki sezon önce Mourinho ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde etmişti. Takımımız için de çok önemli bir maçtı. Gol attıktan sonra kendimi rüyada gibi hissettim. Maçtan sonra hem sahada hem de soyunma odasında yaşadığımız mutluluğu tarif etmek imkansız. Maçta önemli olan İnter'i yenmemizdi ama galibiyet golünü attığım için ayrı bir mutluluk yaşadım. Bugüne kadar resmi maçlarda 10 golüm var. Bu goller arasında en değerli gol İnter'e attığımdı." dedi.

Trabzonspor'un anlamının çok büyük olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, şöyle devam etti: "Trabzonspor'a transfer olduktan sonra yönetim, teknik heyet, taraftar ve camianın güveni ve desteğini hissettim. Hocam bana forma şansı tanıdı. Kendimi hem Spor Toto Süper Lig'de hem de Avrupa'da gösterme imkanı buldum. Kendisine saygım sonsuz. Kulüple ilgili düşüncelerim de çok olumlu. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Birlikteliğimizin uzun yıllar sürmesini diliyorum. Taraftarlarımız harika. Her zaman onları yanımızda görüyoruz. Sadece Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığımız maçlarda değil, Avrupa'daki müsabakalarda da kendilerine ayrılan bölümleri dolduruyorlar. Takımını çok seven ve sahip çıkan bir taraftar topluluğu oldukları için benim gözümdeki yerleri bambaşka."

Defansın her bölgesinde oynayabilmenin mutluluk verici olduğunu vurgulayan Çek futbolcu, sağ bek oyuncusu olduğunu ancak nerede görev verilirse orada oynamaya gayret ettiğini kaydetti. Kulübü ile 5 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu belirten Celustka, kendisine gösterilen ilgi ve duyulan sevginin çok iyi olduğunu, bu birlikteliğin uzun yıllar devam etmesini istediğini anlattı. Bordo-Mavili oyuncu, daha önce Slavia Prague ve Palermo'da oynadığını ifade ederek, "Sonra da Trabzonspor'a geldim. Trabzonspor'u her iki takımla da kıyaslayamam çünkü Trabzonspor her ikisinden de çok üstün. Futbolun daha çok sevildiği daha iyi oynandığı bir yer burası.'' diye konuştu.

Gelecek sezon da 28 numaralı formayı giyeceğinin altını çizen Trabzonspor'un defans elemanı, "Bu numaranın bende farklı bir yeri var. Çünkü annem o gün doğmuştu. Ayrıca ismimin telaffuzunda insanların zorlandıklarını gördüğüm için numaranın altına sadece 'Celu' yazılmasını isteyeceğim." açıklamasında bulundu. Başarılı krampon, küçüklüğünden beri Manchester United taraftarı olduğunu, 8-9 yaşlarındayken dünya futbolunda büyük başarılar kazanan Brezilya'da forma giyen Ronaldo ve Ronaldinho'yu çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Trabzon, 'şike' için toplanıyor

Trabzonspor camiasının ileri gelenleri, futbolda yaşanan şike süreciyle ilgili düzenlenecek Arama Konferansı'nda bugün İstanbul'da bir araya gelecek. Toplantıda, şike sürecinin masaya yatırılacağı ve Bordo-Mavili camianın izleyeceği yol haritasının belirleneceği bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da davetliler içinde bulunduğu toplantıya; eski bakan ve kulüp başkanlarından Faruk Nafiz Özak ve Mehmet Ali Yılmaz ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, eski başkanlardan Nuri Albayrak, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Özkan Sümer ve camianın ileri gelenlerinin katılacağı kaydedildi.