BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gündem Diyarbakır Annelerini unutturdu

Musul, İŞİD, Çatı aday, Böcek, 12 Eylül, Balyoz derken çocuğu dağa kaçırılan annelerin eylemi gündemden düştü.

Abone ol

PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmesi için 19 Mayıs’tan bu yana Diyarbakır’da eylem yapan annelerin gözyaşı dinmedi. 

Türkiye’nin faklı şehirlerinden gelen 100’ü aşkın ailenin Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda oturma eylemi devam ediyor. İlk günlerde ülke gündeminin ilk sırasında yer alan anneler, ‘unutulma’ endişesi yaşıyor.

BUGÜN ANKARA'YA GİDECEKLER

Annelerin eyleminde aradan 1 ay geçmesine rağmen henüz sevindirici bir gelişme yaşanmadı. Yüreği yaralı aileler, Başbakan Erdoğan ile görüşmek için bugün Ankara’ya doğru yola çıkıyor. 17 yaşındaki Perihan Gözlügör’ün annesi Bedriye Gözlügör, seslerine kulak verilmemesinden şikâyetçi.

PERİŞAN OLDUK, GEREKİRSE ÖLÜRÜZ

Başbakan’ın, “Eğer getirmezlerse B ve C planını uygulamaya koyarız” sözlerini hatırlatan acılı anne Gözlügör, “Günlerdir perişan olduk. Gerekirse ölürüz. Biz çocuğumuzu Başbakan’dan değil de kimden isteyelim. Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız” dedi.

550 MİLLLETVEKİLİNE ORTAK ÇAĞRI

Engelli kızı Zübeyde’nin evine dönmesi için Hakkâri’den gelen Raşit Koç da yetkililere sitem etti: “Bu ülkede 550 milletvekili var. Onların da hanımları, çocukları var. Merhametleri, sevgileri yok mu? Bize destek versinler. Çocuklarımızı istiyoruz. Bu acı sona ersin. Barış olsun.”