BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  DÜNYA

Gündeme ilişkin konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz o TIR’ı aramaya engel olursanız onun içinde silah olduğunu ben değil bütün dünya öğrenmiş olur"...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz o TIR’ı aramaya engel olursanız onun içinde silah olduğunu ben değil bütün dünya öğrenmiş olur" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Mitingi’nin ardından oturduğu bir kahvede gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti tarafından meclis gündemine getirilen HSYK’yla ilgili düzenleme hakkında sorulan bir soru üzerine "Bu tasarı bir dayatmayla TBMM gündemine getirilmiştir. Neden Bakanlar Kurulunda görüşülmedi neden Adalet Bakanlığı’nda görüşülmedi Yürütmeyi yasama yargı üzerinde baskı kuran bir organ haline getirmek doğru değildir. Demokrasinin temelleri çatırdıyor. Siz kalkıp ütün mahkemeleri savcıları adalet bakanlığına bağlarsanız bu ülkede huzur olmaz düzen tutmaz bu ülkede barış olmaz. O nedenle ben Başbakan’a açık bir çağrı yapıyorum bu düzenlemeyi geri çekin. Bakın dünyanın hukukçuları buna isyan ediyor. Biz 90 yıldır kazandığımız demokrasiyi ayaklarınızın altından geçip gittiğini görüyoruz. İnsanlar huzursuz. Bir yolsuzluk olayı çıktı diye yargının üzerine bu kadar baskı kurulur mu? Çıkıp birinin hesap vermesi lazım. Vatandaş adına medya soruyor. Yargıç da soracak savcı da görevini yapıyor. Ne diyor bakan, ’herkes işini yapsın’. Siz bütün Türkiye’yi aldınız meşgul ettiniz. Savıcı polis yargı işini yapamayacak yolsuzluklar kapanacak bu da doğru değil. Dünyada demokrasi açısından kötü bir sınav veriyoruz" dedi.

ADANA’DA DURDURULAN TIR
Adana’da içinde mühimmat olduğu iddia edilen bir TIR’ın denetlenmediği iddialarına yönelik bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "İddia değil. Bir otobüste mühimmat var. Gazetelerde boy boy fotoğrafları var. Bir tır yakalandı. Arama yapılmaz dendi. MİT engel oldu. Gerekçe de başbakanlığa bağlı diye. Başbakan’a sormak gerekiyor, o TIR’ın içinde ne vardı diye. İnsani yardım malzemesi var diyorlar. İnsani yardım malzemesi aranmaz mı? TIR’ı artarsınız içinde ekmek çıkar peynir çıkar. Siz aramaya engel olursanız onun içinde silah olduğunu ben değil bütün dünya öğrenmiş olur. Bir başka ülkeye silah göndermekle kendi meşruiyetini başka ülkelere karşı tartışma noktasına getiriyor. Ülkenin böyle bir duruma sokulması doğru değil." dedi. 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonuyla ilgili sorulan bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bir başbakan düşünün 4 bakanı yolsuzlukla suçlanıyor. Eski bir bakan değil beraber mesai arkadaşı. Hala kalkmış darbeden bahsediyor. Darbeyse sen darbe yaptın. Yolsuzluk darbesi yaptın. Ayakkabı kutusundan korkar hale geldi. Hala mağduru oynuyor. 28 şubat bilmem kaç şubat. 11 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Mağdurları oynamayı bıraksın artık kabak tadı verdi. Benim çocuklarımın gemileri yok. Ben mağduru mu oynuyorum. Mağdur olan buradaki vatandaş. Bakın şehit yakınları gaziler. Az önce birisi geldi 850 lira maaş alıyorum 550 lira kira veriyorum diyor. Bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. Kendisine muhtura veren dönemin Genel Kurmay Başkanı’na üstün hizmet madalyasını ben mi verdim? O verdi. Dolmabahçe’de kapalı kapılar ardında görüşmeleri ben mi yaptım. Böyle saçmalık olmaz. Bizim verilmeyecek hesabımız yok" şeklinde kaydetti.
(İHA)