BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,34
HABER /  DÜNYA

Gülsuyu’ndaki çete terörü kamerada

Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz ay 9 ESP üyesinin yaralandığı silahlı saldırılara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Dehşete...

Abone ol

Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz ay 9 ESP üyesinin yaralandığı silahlı saldırılara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Dehşete düşüren silahlı saldırı anı kameraya saniye saniye yansıdı.
Maltepe Gülsuyu’nda geçtiğimiz ay Mesut Caddesi üzerinde afiş asan Sinan Sağır ve Şafak Aykan Şimşek’in vurulması üzerine olaylar tırmanmıştı. Devam eden olayların ardından ESP üyesi 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Silahlı saldırıların çetelere dayandığı iddia edilirken, dehşete düşüren saldırılara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olayların fitilini ateşleyen ilk saldırı anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Sinan Sağır ve Şafak Aykan Şimşek’in afiş astıkları sırada saldırıya uğradıkları görülüyor. İki gencin yanına gelen saldırgan silahına sarılarak kurşun yağdırıyor. Vurulan gençlerden biri sürünerek olay yerinden kaçmaya çalışıyor. Yerde yatan ilk yaralının yanına gelen saldırgan, saldırılarına devam ediyor. Daha sonra sürünerek kaçan yaralının yanına gelen zanlı, yerdeki yaralıya tekrar ateş ediyor. Olayın ardından yaralıların yanından ayrılan saldırgan hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaşıyor. Uzun süre yerde yatan yaralılara polis ve ambulans gelene kadar kimsenin yardım etmemesi dikkat çekiyor.
Hastanede konuşan yaralılardan Şafak Aykan, “Biz festival afişleri asıyorduk. Bir adam yanımıza gelerek ‘kolay gelsin’ dedi ve birden silah çıkarıp ateş etmeye başladı. İlk ben vuruldum. Yanımda Sinan arkadaşım vardı, oda vuruldu. Biz mahallede geleneksel uyuşturucuya hayır kampanyası düzenliyoruz. Vuranı görmedim ama bize bu kampanya yüzünden ateş etmiş olabilirler diye düşünüyoruz. Uyuşturucu satıcıları olabilirler” dedi.
Polisin olay ile ilgili araştırmaları kapsamlı olarak devam ediyor.
(İHA)