BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

Güler'i sinirlendiren Lice sorusu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lice olaylarında 9 kişinin sırtından yaralandığı şeklindeki soruya sinirlendi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Lice'de göstericilerin sırtından yaralandığı yönündeki bir soruya kızdı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği Teftiş Kurulu'nun hizmet içi yaz semineri, bugün Mardin'de başladı.

1-5 Temmuz tarihleri arasında devam edecek seminere, yaklaşık 180 mülkiye baş müfettişi katılıyor. Seminerin bugünkü açılışına ise İçişleri Bakanı Muammer Güler ile bölgedeki illerin valilileri de katıldı.

SORUYA SİNİRLENDİ

Bir gazetecinin Lice’deki olaylarda 9 kişinin sırtından yaralandığı şeklindeki sorusuna sinirlenen Güler, "Güzel kardeşim sen bir yere takılmışsın burada bir provokasyon yapılmıştır. Olaylar sonrası iki mülkiye müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı'ndan müfettiş gönderdik. Çalışmaları devam ediyor. Bu arada adli soruşturmada bütün yönüyle devam ediyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Hiç kimse olayın üstünü kapatmayacaktır. Ancak bazı gerçeklerinde izlenerek samimi protestoymuş görüntüsüyle bazı gerçeklerinde üzerini kapatmayı da kimse yeltenmezsin. Biz de bu konuda şeffaf bir anlayışla bu soruşturma sonucunda kanunen yapılması gereken neyse gerçekleştireceğiz. Olay yeri incelemelerinin yaptığı tespitlerde el yapımı patlayıcılar, uzaktan ve yakından atılan silahlara ait fişekler, mermiler ele geçirilmiştir. Orada maalesef hem olay öncesi tespitlerimiz hem de olay sonrası ifadelerden de bir provokasyon olduğu anlaşılmıştır" dedi.


'TERÖR VE UYUŞTURUCU BARONLARINI ÇÖZÜM SÜRECİ RAHATSIZ ETTİ'

Bakan Güler, toplantının ardından Vali Ahmet Cengiz'i makamında ziyaret etti. Güler, burada da gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'Çözüm süreci'nin zorla bir süreci olduğunu ve herkesin bu zorlu yürüyüşte aynı derecede sorumluluk içinde hareket etmesinin ve hassasiyet göstermesinin her fırsatta dile getirdiğini ifade eden Güler, şunları söyledi:

"Bu çözüm sürecini provoke edici yaklaşımlarının her zaman olduğunu ifade etmiştik. Bu son olaylarda bizi doğruladı. Elbette Lice ilçesi Kayacık Köyü'nde yapımı devam eden karakol inşaatını bahane ederek, sağduyulu vatandaşlarımızı provokasyona alet etmek isteyenler bu olayın maalesef tetikleyicisi oldular. Çözüm süreci ile birlikte bu bölgemizde daha da artan barış ve huzur ortamının birilerini rahatsız ettiğini biliyoruz. Bunların başında maalesef terörü kendileri için yaşam ve geçim alanı haline getirmiş olanlarla maalesef bu bölgede uyuşturucu ve kaçakçılık faaliyetleri kendileri açısından sürdürülebilir bir kaynak haline dönüştürmek isteyenlerin bu çözüm sürecinde büyük bir rahatsızlıkları vardır. Huzurun devam bir şekilde olması çalışmaları Terör baronlarıyla uyuşturucu baronlarını bu barış süreci rahatsız etmiştir