BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
GÜNCEL

Güle oynaya gittiği hastanede yaşamını yitirdi

Güle oynaya gittiği hastanede yaşamını yitirdi 28 yaşındaki Hanife Kırca doğum için gittiği hastanede can verdi. Yakınları ise talihsiz kadının özel hastanenin 'normal doğum ısrarı' yüzünden hayatını kaybettiği iddiasınd bulundu.

Bir yıllık evli Hanife ve Erdem Kırca çifti hamileliğin 40. haftasında doğum için İstanbul’daki özel bir hastaneye gitti.

İddiaya göre; aile sezaryen yöntemini önerse de hastane, suni sancıyla normal doğum için ısrarcı oldu.

Annenin rahminin alınması gerektiği söylendi. Aşırı kan kaybedince yoğun bakıma alındı ancak hayatını kaybetti. Ediz bebek ise 3 saat süren sancılı doğum sonrasında yüzünde morluk ve eziklerle doğdu.

Show Haber’den Fulya Soybaş Işık’ın haberine göre; anneye doğumdan sonra müdahale yapıldı. Hastanenin farklı bir şubesine nakledilerek yoğun bakıma alınan Kırca'ya 8 ünite kan verildi. Ancak kanama bir türlü durdurulamayınca anne Kırca doğumdan 12 saat sonra hayatını kaybetti.

“UZMAN DOKTOR NEREDE KALDI?” Baba Erdem Kırca, eşinin kanaması olduğunu belirterek “Ebe hemşireler tampon yapılacağını söyledi. Doktorlar kanamayı durduramadı. Eşimin rahminin alınması gerektiğini söylediler. Ama uzman doktor yoktu. Gelmesi biraz uzun sürdü, biz de nerede kaldığını sorduk” diye konuştu.

Şikayetçi olan ailenin hukuk mücadelesi sürüyor.

Sitene Ekle