BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
MEDYA

AYM'den kritik karar çıktı! Seçim iptal edildi mi?

ANAYASA Mahkemesi, CHP'nin ittifak yasasındaki seçim güvenliğine ilişkin maddelerle ilgili iptal talebini oy çokluğuyla reddetti... Böylece 24 Haziran seçimlerinin iptal edileceği iddiaları boşa çıktı...

ANAYASA Mahkemesi (AYM), CHP'nin ittifak yasasındaki seçim güvenliğine ilişkin maddelerle ilgili iptal talebini bugün esastan görüştü ve reddetti. AYM'nin yasayı iptal etmesi durumunda 24 Haziran seçimlerinin de iptal edileceği iddiaları gündeme gelmişti. Mahkemenin bu kararıyla birlikte seçimlerin iptal edileceği iddiaları da boşa çıkmış oldu. 

HÜKÜMETTEN İLK YORUM... Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında CHP'nin iptal istemi kararıyla ilgili "Anayasa Mahkemesi doğru kararı aldı" dedi.

CHP İPTALİNİ İSTEMİŞTİ... Anayasa Mahkemesi, CHP'nin seçim güvenliği bugünkü toplantısında itirazını esastan görüşerek karara bağladı. CHP, seçim ittifakına da imkan veren yasadaki, aynı binada oturan seçmenlerin farklı sandık bölgelerine kaydedilmeleri, sandıkların taşınması, seçim bölgelerinin birleştirilmesi, mühürsüz pusula ve zarfların geçerli sayılması, iki pusulanın aynı zarfa koyulması, sandık kurulu başkanının belirlenmesi maddelerinin iptalini istemişti. Yüksek mahkeme bu isteği reddetti.

CHP: SEÇİM ERTELENEBİLİR... CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Biz seçimi iptal edin demiyoruz. Yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz, seçim ertelenebilir arkadaşlar, seçimi iptal etmek yok saymak başka bir şeydir. Seçimin iptalini asla ve asla istemiyoruz" dedi.

Sitene Ekle
Etiketler