BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
MEDYA

Güldür Güldür Show'un gündem olan bölümü! Algı operasyonu deniyor

Show TV'nin en çok izlenen mizah programı Güldür Güldür Show medyayı konu aldığı bölümle 'algı operasyonu' iddiasına maruz kaldı.

192. Bölümde "Pozitif Toplantı" skeciyle gazetelere eleştiri getiren Güldür Güldür Show, iktidara yakın bir gazetenin yazı işleri toplantısını konu edindi. Sabah Gazetesi ve a haber Güldür güldür show'u 'algı operasyonu' yapmakla itham etti. A haberde yer alan haberde seçim arefesinde söz konusu bölümde 'apaçık politik bir mesaj' verildiği iddia edildi. 

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok da yazısında 'Pozitif Toplantı' bölümünde siyasi mesaj olduğunu öne sürdü.

Niye adı Bilal?

Bugün de Sabah'ın bir diğer yazarı Mevlüt Tezel olayı devam ettirdi ve şunları yazdı:

-Gerçekten zekice, komik esprilerin yer aldığı bir skeçti. Ama bu skeçte açık politik mesajlar da var. Genel yayın yönetmeninin giydiği takım elbisenin mavi, isminin de 'Bilal' olması enteresan! Bu arada Bilal, skecin sonunda kovuluyor.

Neden şimdi?

Uzunca bir süredir ekranlarda olan, bugüne kadar etliye sütlüye karışmayan skeçler yapan, muhalifliğin yanından bile geçmeyen bir BKM yapımı olan 'Güldür Güldür Show', neden şimdi bu skeçle hükümete yakın medyaya 'çaktı' acaba?

Yürek mi yediniz?

(...) Baksanıza sosyal medyadaki muhalifler bu skeci paylaşmaya doyamıyor, 'Güldür Güldür Show'cular, yürek mi yediniz?' diye tweet'ler atıyorlar. Elbette yürek yemeye gerek yok, mizah ve eleştiri olacak ki doğrulara ulaşalım. Objektif olmak için de hem kötüyü, hem de güzeli aynı oranda göstermek gerekir. Ama skecin senaristleri, hükümete yakın medyayı yerin dibine sokarken, hükümetin başarılarını görmezden gelen, sürekli negatif habercilik yapan, Batı'nın algı operasyonlarına ortak olan muhalif medyayı hiç eleştirmiyor.

Diğer tarafla da dalga geçsinler

Eminim o skeci yazan senaristler de kutuplaşmadan şikayetçidir! Peki, bir tarafa fena 'çakıp', diğer tarafa hiç dokunmamak, eleştirmemek adil mi? Bu da tek taraflı mizah olmuyor mu? Skeçte her iki tarafla da dalga geçilse daha hakkaniyetli bir yaklaşım olmaz mıydı?

BKM'den ses yok

Güldür Güldür Show 2013 yılından beri yayında. Yapımcı ise BKM'nin sahipleri Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar. Şu ana kadar her iki isimden de eleştirilere bir yanıt gelmedi. 

Olay olan bölümde neler var?
Haber başlıklarını ‘olumlu’ hale getirmeye çalışan yayın yönetmeni “Ekmeğe yüzde 20 zam geldi” haberine “Obeziteye tokat! Halkımız ekmek yiyemediği için yaza fit vücutlarıyla merhaba diyecek” başlığını atıyor; artan obezite oranları hakkındaki bir habere ise “Var ki yiyoruz” başlığını uygun görüyor. “İşsizlik oranı yüzde 10” haberine “Çalışma oranı yüzde 90” haber başlığını atan yayın yönetmeni, “Tonlarca limon çiftçinin elinde kaldı” haberine de “Çiftçi limonataya doyacak” diyor.

Sitene Ekle