BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
MEDYA

Mine Kırıkkanat'ın olay videosu yeniden gündemde

31 Mart yerel seçimleri öncesi tansiyon yükseliyor. Seçimin kaderini belirleyecek olan kararsız seçmen hedefte. Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, Hüsamettin Cindoruk ve Mine Kırıkkanat'ı hatırlatarak "İntikam duygularıyla yanıp kavrulanlar varken sen hala kararsız mısın azizim" başlıklı yazısında kararsızlara seslendi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçim kampanyasında taraflar son kozlarını oynuyor. Seçim anket sonuçları kafaları karıştırırken, gözler AK Parti'ye ders vereceği söylenen kararsız seçmen kitlesinde.

İşte tam bu esnada Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'tan ilginç bir açıklama geldi. Cindoruk, "bu seçim Cumhuriyetin kurucu rejimi parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikam seçimidir." dedi.

Kırıkkanat 6 ay öne söylemişti

Cindoruk'un bu çıkışının ardından, Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat'ın Halk TV'de 6 ay önce söylediği tartışılan sözlerinin yer aldığı video, yeniden sosyal medyada paylaşıma sokuldu.

"Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette bu gün gelecek"

Söz konusu konuşmada Kırıkkanat, "Dinlerini yaşatmamışız, efendim biz camileri kapatmışız, bazılarını ahır yapmışız, çocukların okumasına mani olmuşuz... Kim şimdi mağdur? Biz. O zaman bunun da bir hesap günü gelecek. Biz de sizi mağdur edeceğiz elbette. Elbette o gün de gelecek." diyordu.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, bu iki açıklamayı köşesine taşıdı ve AK Parti ve MHP’nin kararsız seçmenlerine böyle çağrı yaptı:

"Sen ders vermek isterken, onlar intikam almaya hazırlanıyor"

"Allah aşkına hala mı kararsızsınız? Hala mı “Bir ders vereyim. Elim bir başkasına gitmiyor ama sandığa da gitmek istemiyorum” diye mi düşünüyorsunuz?

Cumhur İttifakı kaybederse, karmakarışık ittifak “intikam” ateşiyle yanıp tutuşuyor görmüyor musunuz?

İntikamı sadece Erdoğan’dan, Bahçeli’den ya da Cumhur İttifakı’ndan mı alınacak sanıyorsunuz?"

Hasan Öztürk'ün yazısının tamamı

Sitene Ekle