BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gül’den Suriye ve ODTÜ açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ’deki sözlü saldırı ve Suriye konusunda önmeli açıklamalar yaptı. <br/>Yalova’ya ziyaret düzenleyen Cumhurba...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ’deki sözlü saldırı ve Suriye konusunda önmeli açıklamalar yaptı.
Yalova’ya ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilikte soruları yanıtladı. Suriye’ye müdahale hazırlığı konusunda Gül, "7 milyona yakın insan evini barkını terkettiyse, 100 binin üzerinde insan öldüyse, savaşta bile kullanılması yasak silahları kullanıyorsa bunun cevapsız kalmaması lazım. Umarım Birleşmiş Milletler’de yaşanan tıkanıklık G-20’de aşılır ve uluslararası camia toplu olarak hareket edip bu savaşa dur der. Sadece konuşmak, daha çok insanın ölmesine neden olur" dedi.
Gül, ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırı hakkında da konuştu. Gül, "Eğitim, herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez, dolayısıyla bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Onun için Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden, düşüncesinden dolayı baskı yapmayalım" ifadelerini kullandı.
(İHA)