BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Guardian muhabiri Türkiye'ye şaşırdı

The Guardian muhabiri Geyt Abdülahad, Türkiye'de çok etkilendiğini söyledi.

Abone ol

Libya'da Türkiye'nin girişimleri sonucu serbest bırakılan The Guardian muhabiri Geyt Abdülahad, Türk olmamasına rağmen üst düzeyde ilgi gösterilmesinden çok etkilendiğini söyledi.

Geyt Abdülahad, Türk olmamasına, bir Türkiye gazetesinde çalışmamasına karşın durumuna bu kadar üst düzeyde ilgi gösterilmesinden çok etkilendiğini söyledi.

Abdülahad, Libya'daki olaylara ilişkin haber yapmak üzere gittiği ülkede bir haftalık çalışma yapabildiğini belirterek, Trablus'a gitmek isterken tutuklanarak 14 gün hapishanede tutulduğunu anlattı.

Bir sorgulama kapsamında tutuklandığını ancak 14 günlük süre içerisinde yalnızca bir kez ifadesinin alındığını söyleyen Abdülahad, Libya'da gazetecilerin çalışma koşullarındaki zorluklara işaret ederek, dün de New York Times'ın dört muhabirinin kaybolduğuna dikkati çekti.

Serbest bırakılmasında Türkiye'nin rolüne ilişkin de Abdülahad, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin benim adıma sürece dahil olmasının ardından serbest bırakıldığımı öğrendim. Türkiye'nin bu yönde çaba harcamış olması çok hayret verici bir durum oldu. Ben Türk değilim, bir Türkiye gazetesinde çalışmıyorum. Buna rağmen durumuma bu kadar üst düzeyde ilgi gösterilmesi çok etkileyici. Bu aynı zamanda bölgede Türkiye'nin önemini de gösteriyor. Türkiye şu anda bölgede önemli bir güç.''

Abdülahad, O Estado de S Paulo adlı Brezilya gazetesinin muhabiri Andrei Netto ile birlikte 2 Mart'ta Sabratha'da tutuklanmıştı. Netto, bir hafta önce serbest bırakılmasına karşın, Abdülahad'ın tutukluluğu devam ediyordu.

2004 yılından bu yana the Guardian için çalışan gazeteci, daha önce Somali, Sudan, Irak ve Afganistan'da çalışmıştı.