BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.434,39
HABER /  DÜNYA

G.Saray-Chelsea eşleşmesi İngiliz basınında

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu’nda Galatasaray’ın Chelsea ile eşleşmesi, İngiliz medyasında geniş yer aldı.<br/>İngiltere’nin önemli gazetele...

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu’nda Galatasaray’ın Chelsea ile eşleşmesi, İngiliz medyasında geniş yer aldı.
İngiltere’nin önemli gazetelerinden Guardian Gazetesi’nde eşleşmeyle ilgili yapılan yorumda, Galatasaray’ın defansının zayıf olduğu belirtiliyor. Drogba ve Sneijder’in “eskimelerine” rağmen, iyi pozisyonlar yakalayabileceği yorumunda bulunulurken, geçen sezonun başarılı oyuncusu Burak Yılmaz’ın performansındaki düşüşe dikkat çekiliyor. Gazetenin haberinde, maçın kilit adamı olarak Drogba gösteriliyor.
Daily Mail Gazetesi de maçın iki "eski dost ve büyük savaşçı" John Terry ve Didier Drogba’yı karşı karşıya getireceği yorumunda bulunuyor. Galatasaray’ın deplasman maçının kendilerine tek Şampiyonlar Ligi kupasını getiren Drogba’nın Stamford Bridge Stadı’na dönüşü dolayısıyla “duygusal” olacağına dikkat çekiliyor. John Terry’nin Ancelotti’nin takımdan ayrılmasından beri daha iyi oynadığı, Drogba’nın ise Chelsea’deki son sezonunda, önemli maçlarda takımı başarıyla taşıdığı belirtiliyor. Drogba’nın eski dostlarına karşı oynamasının kolay olmayacağı, fakat profesyonelliği yüzünden, Chelsea için “gerçek bir tehdit” olacağı yorumu yapılıyor.

DROGBA’NIN MESAJI
Mirror gazetesindeki eşleşmeyle ilgili haberde, Jose Mourinho’nın geçen hafta yaptığı açıklamada Galatasaray’la oynamak istediklerini belirttiğine dikkat çekiliyor. Haberde Drogba’nın sosyal medya üzerinden kuraya dair yorumuna da yer verilmiş. Drogba, Instagram üzerinden yolladığı mesajda, “Bu müsabakanın en şanslı adamıyım. Her iki maçı da evimde oynayacağım” demişti. Haberde ayrıca, Chelsea’nin orta saha oyuncusu Juan Mata’nın eşleşmeyle ilgili yorumları da yer alıyor. Mata, çok heyecanlı olduklarını ve Chelsea tarihinin en önemli oyuncularından ve beraber oynamaya şansı bulduğu Drogba’yı yeniden Stamford Bridge’te ağırlayacaklarını ifade etmişti.
Independent’in haberinde, Barcelona ve Bayern Münih’le eşleşen Manchester City ve Arsenal’in aksine, Chelsea’nin rakibine göre daha avantajlı olduğu vurgulanıyor. Bununla beraber, Mancini yönetimindeki takımın, “Juventus’u yenecek kadar iyi” olduklarına da dikkat çekiliyor. Didier Drogba’nın Chelsea için risk oluşturduğu belirtilirken, daha önce Sneijder’le çalışmış olan Mourinho’nun, Hollandalı oyuncuya karşı dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.
(İHA)