BIST 9.577
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.474,05
HABER /  GÜNCEL

Grup Yorum'dan Esad'a destek konseri

Grup Yorum, Suriye'de Esad'ın davetlisi olarak konser verdi Erdoğan'ı eleştirdi Gezi eylemcilerine selam gönderdi.

Abone ol

Esad’ın daveti üzerine Tartus’ta konser veren Grup Yorum, Gezi eylemcilerine selam gönderdi, Türkiye’yi faşist bir yönetim olmakla suçladı, Suriye’deki katliamın ise Emperyalizme karşı direniş olduğunu savundu. 

Grup Yorum üyesi İnan Altın, daha önce emperyalist devletler karşısında Esad yönetimini desteklediklerini belirtmişti.

Bugün Tartus kentinde verilen konser "Her yer Taksim her yer direniş" teması üzerinden kuruldu. Grubun kendi resmi sayfasından paylaştığı aşağıdaki fotoğraf da konserin içeriği hakkında bilgi verir nitelikte.

GRUP YORUM'UN SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTIĞI KONSER AÇIKLAMASI

"Suriye'den Taksim'e Grup Yorum Konseriyle Selamlama Suriye halkı, Taksim direnişini selamlamak, direnişle dayanışmak için eylem düzenliyor. Suriye’nin Tartus şehrinde düzenlenecek olan Taksim’le dayanışma eylemine Grup Yorum da davet edildi. Emperyalizme karşı direnen Suriye halkı, ülkemizde faşizme karşı yaklaşık bir aydır süren Taksim direnişini selamlamak için eylem düzenliyor. 25 Haziran 2013, Çarşamba günü, Suriye’nin Tartus şehrinde gerçekleşecek eyleme Grup Yorum da davet edildi. “Sizi karşılamaktan onur duyarız” diyen Suriye halkına Grup Yorum davetlerini kabul ederek cevap verdi.

Direnen halkların dayanışması geleneklerine bir halka da Tartus’tan ekleyeceğiz. Suriye’ye yönelik emperyalizmin tehditleri, oyunları ve ardından saldırıları başladığından beri, Grup Yorum konserlerinde, konuşmalarında, eylemlerinde hep Suriye halkının direnişi desteklemiş ve sahiplenmiştir. Türkiye’de faşizme karşı ayaklanan halkımızı Suriye halkı dayanışma eylemiyle selamlayacak. Grup Yorum, dayanışmanın gücünü yaratan direnişlerin ezgilerini Suriye halkıyla birlikte, omuz omuza söyleyecek. Türkülerini ve marşlarını direniş şehitlerinin anısına saygı, ailelerin acısın paylaşmak, direnenlerin coşkusunu arttırmak, umutsuzlara umut olmak için söyleyecek Grup Yorum.

Direnenler tarih yazar, gelenekler yaratır…

Bir dayanışma eyleminde Grup Yorum konseriyle, Taksim’den Tartus’a halklarımız bir kez daha kucaklaşacak.

Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!

Yaşasın emperyalizme karşı omuz omuza direnen halklarımızın dayanışması!

Emperyalizme Karşı Direnen Suriye Halkının Yanındayız!"

Suriye Halk Cephesi

grup-yorum-esad-posteri-konser.jpg
grup-yorum-erdogan-esad.jpg

 suriye-erdogan-protesto.jpg