BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındakiler Türk vatandaşı mı?

Hatay'ın Reyhanlı ilçisinde dün meydana gelen patlamayla ilgili gözaltına alınan kişilerin hepsi Türk vatandaşı çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER / Özel İçerik
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dün meydana gelen saldırı ile ilgili hükümet basın toplantısı düzenledi ve geniş çaplı bir bilgilendirme yaptı. Toplantı sonunda saldırıyla ilgili merak edilen sorular gündeme getirildi. 9 kişinin gözaltına alındığı ve bu kişilerin Türk vatandaşı olduğu bilgisi kamuoyuna aktarıldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çok önemli açıklamalar yaptı.

GÖZALTINDAKİLER TÜRK VATANDAŞI

Beşir Atalay hükümetin saldırıyla ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirtti ve 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Atalay basın mensuplarının 'Gözaltına alınan hangi uyruklu' sorusunu ise şöyle yanıtladı; "Hepsi bizim vatandaşımız. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti uyruklu"

GÜVENLİK ZAAFİYETİ Mİ VAR?

Gazeteciler bugün gündeme gelen MİT'in istihbarat bilgisini de basın toplantısında dile getirdi ve hükümetin Hatay'da yaşanan saldırıyla ilgili bir güvenlik zaafiyeti mi yaşadığı soruldu.

Bu konuya da açıklık getiren Beşir Atalay, "Herhangi bir güvenlik zaafiyeti yoktur" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Genel güvenlik tedbirleri, hem Hatay'daki hassasiyeti göz önüne alınarak sürdürülüyor. Değişik bilgiler MİT'ten gelebilir tabi. Bunlarla ilgili önlenmiş bir çok eylem de vardır. Güvenlik zaafiyeti konusunda yapılan çalışmaları da kendi içimizde konuşuruz"

PATLAYICI MİKTARLARI HAKKINDA BİLGİ VAR MI?

Bir diğer önemli konu ise patlayıcıların miktarıydı. Bununla ilgili gelen soruya da şu yanıt verildi;

"Çok yüksek miktarda patlayıcılar. İki patlamada da çok miktarda patlayıcının olduğu olay yeri incelemesinde de görülüyor. Olayın failleriyle ilgili gözaltındakilerin itiraflarıyla ilgili en ileri sonuçlara ulaşılmış durumda"