BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Gözaltı torbalarınızla vedalaşın

Göz çevresi sorunlarında yeni tedavi yaklaşımları

Göz çevresi; karşımızdaki kişi ile yaşanan ilk göz temasında en çok dikkat çeken bölgelerin neredeyse başında geliyor. Netice itibari ile karşımızdaki kişinin en çok baktığı kişi yüzümüz ve gözlerimiz..

E tabi ki haliyle bu bölgede yaşanan sorunlar karşımızdakiler tarafından daha çabuk fark ediliyor. Bu işin bir boyutu..

İşin bir başka boyutu var ki bu da çok önemli.. Göz çevresinin sorunsuz ve gergin görünmesi bakışlarımıza çok daha farklı yansıyor ve bizi karşımızdakilere karşı daha enerjik, daha dinamik ve çok daha genç gösterebiliyor.

Göz çevremizdeki başlıca sorunumuz ne?
goztorba.jpg

Bu soruya verilecek pek çok cevap var.

Örneğin;

Elastikiyet kaybına bağlı olarak göz kapaklarında yaşanan sarkma, dolaşım bozukluklarına bağlı göz altı torba oluşumu, göz çevresinin koyulaşmasına bağlı morluk tabloları ve yağ dokusunun azalması ile belirginleşen göz altları sorunları bazen yaşın ilerlemesine, bazen de yaş sorununa bağlı olmaksızın karşımıza çıkabiliyor.

Gelin bu sorunları ve çözümlerini tek tek mercek altına alalım..

1- Göz kapağı sarkmaları:

Sarkmalar özellikle göz çevresindeki destek dokuların zayıf olması nedeni ile oluşuyor. Enjeksiyonlar ile bölgedeki dolaşım ve cilt kalitesi arttırılarak tedaviye kısa sürede cevap almak artık hiç de zor değil..
ult3.jpg
Bu basamakta göz çevresine özel peelinglerden de faydalanılabilir. Derinin fazlası ise ve göz çevresinin tutundurulması ise şimdi çok daha farklı bir cihazla sağlanıyor. Bahsini ettiğim mucizenin adı ise Ulthrerapy. Bu cihaz adeta bu bölgeler için ütü görevi görebiliyor. Üstealik ne bıçak kesiği, ne iğne acısı ne de başka bir ağrı hissetmeden göz kapağı sorunundan uzun vadeli kurtulmanız mümkün..

2 - Göz altı torbaları:

Torbalar göz ile yüzümüzü oluşturan cilt arasındaki ölü boşlukların zaman içinde dolaşımını kaybetmesi sonucu oluşan bir sorun.. Çok çeşitli nedenler sonrası oluşabiliyor. Tedavilerinde göz altında dolaşımı arttıran enjeksiyon yani iğne ve  ek olarak PRP tedavisinden olumlu yanıt alabiliyoruz.. Göz altı torbaları, derinin sarkması duruma göre 6 ile 8 hafta arasında büyük oranda gideriliyor. Yine ağrısız, yine ameliyatsız bir şekilde tabi ki..

Göz altı morlukları:
ult1.jpg
Pek çok kişi gözaltı morluklarının neden oluştuğunu merak eder durur. Aslında bu sorunun cevabı çok basit.. Morlukların bir kısmı dolaşımın bozulması nedeni ile, bir kısmı o bölgedeki derinin pigmentasyonunun artması ile, bir kısmı da bölgenin cilt altı destek dokusunu kaybetmesi sonucu oluşan volüm kaybı ile oluşuyor..

Dolaşım bozulduğunda torba tedavisi ile aynı yöntemlerde faydalanılır. Pigmentasyon artışı yani ciltdin rengini veren maddelerdeki artış ise peelingler ve lazerler ile azaltılıyor. Volümün azaldığı durumlarda hyaluronik asit enjeksiyonları sorunu tamamen ortadan kaldırıyor..

ult4.jpg
Göz altı sorunları günümüzde çok farklı tedavilerle yüz güldüren sonuçlar veriyor ve ameliyatı erteletebiliyor. Hatta ameliyata bile gerek bıraktırmayacak çözümler sunuyor.. Ancak sorunun doğru tespit edilmesi ve doğru tedavilerin seçilmesi gerek..

KONUYLA İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİYİ İNTERNET SİTESİNDEN EDİNEBİLİRSİNİZ!