BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Götz'den Fener'e sert cevap

Yıldıray'ı renklerine katmak isteyen Fenerbahçe'ye eski bir Galatasaraylı Götz'den sert yanıt geldi. Götz, Fener'e şu mesajı gönderdi:

Abone ol

1990’lı yılların başında G.Saray’ın başarılarında önemli rol oynayan Falko Götz, Zaman’a konuştu. Bundesliga’da Hertha Berlin’i çalıştıran genç teknik adam, ‘O benim için özel bir futbolcu’ dediği Yıldıray Baştürk’ü kesinlikle Fenerbahçe’ye vermeyeceğini söyledi.

Türk futbolunun Avrupa’da ses getirdiği 1993-1994 sezonundaki G.Saray-M. United maçlarının kahramanlarındandı Falko Götz. Karl-Heinz Feldkamp önderliğindeki Sarı-Kırmızılı takımın savunmasında adeta sigorta görevi yaptı. Alman futbolunun yetiştirdiği önemli yıldızlardan biri olan Götz, özellikle vatandaşı Stumpf’la birlikte G.Saray’ın üst üste iki yıl şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe soyunan Götz, şu an Almanya’nın güçlü temsilcisi Hertha Berlin’i çalıştırıyor. G.Saray’ın 100. yıl kutlamaları için İstanbul’a gelen genç teknik adam, milli futbolcumuz Yıldıray Baştürk’ü kesinlikle satmayacaklarını ifade etti. Yıldıray’a övgüler yağdıran Götz sorularımızı içtenlikle cevapladı.

D.Bakır karşısında G.Saray’ı bir teknik adam gözüyle değerlendirir misiniz?

Genel olarak güzel bir oyun izleyemedim. Açıkçası her iki takımın oyunu da zevk vermedi. G.Saray’ın orta sahası hücuma hızlı çıkamıyor. G.Saray sadece 3 puana sevinebilir.

G.Saray’ın şampiyonluk şansı nedir?

Gönlüm tabii ki Galatasaray’dan yana. Ancak şampiyon olmaları çok zor görünüyor. 4 puan öndeki Fenerbahçe’nin bu saatten sonra şampiyonluğu kaybedeceğine inanmıyorum.

G.Saray’ın Hagi’yi seçmesi doğru bir karar mıydı? Sizce Hagi kalmalı mı?

Öncelikle Hagi çok genç bir teknik adam. Futbolculuğunda elde ettiği başarıyı antrenörlüğüne yansıtırsa Galatasaray’ı iyi yerlere taşıyabilir. Gördüğüm kadarıyla Hagi genç bir kadroyu oluşturma çabası içinde. Futbolcular da Hagi’nin futbolculuk tecrübesinden yararlanmalı. Galatasaray, Hagi’ye zaman tanımalı ve onunla yoluna devam etmeli.

Daum, Fenerbahçe’de çoğu zaman eleştiriliyor. Sizce Daum başarılı mı?

Daum, geçen sezon F.Bahçe’yi şampiyon yaptı. Bu sezon da en büyük adayı oduğuna göre bence başarılı.

Yıldıray’ın sezon sonunda Fenerbahçe’ye transfer olacağı söyleniyor. Teklif gelse Yıldıray’ı satar mısınız?

Yıldıray’ın performasından son derece memnunum. Sezon başında sakat olduğu için ondan yararlanamadım. Yıldıray’sız 6 maçtan 5’inde berabere kaldık ve birinde yenildik. Yıldıray’ın takıma girmesiyle birlikte maç kazanmaya başladık. Takımın en kaliteli oyuncusu diyebilirim. Yıldıray’ı satmamız söz konusu değil. Yıldıray, mutlaka Berlin’de kalacaktır. Onu kimselere kaptırmam.

İlhan Mansız’dan yararlanacak mısınız?

İlhan Mansız’ın bildiğiniz gibi uzun süreden beri bir sakatlığı vardı. İdmanlarda özveriyle çalıştı. Ancak maç eksiği çok fazla. Buna rağmen son 4- 5 maçta kısa bir süre de olsa kendisine görev verebilirim.

Almanya, Yıldıray Baştürk’ü konuşuyor

Herta Berlin’in Schalke 04’ü 4-1 yendiği maçta üç gole de katkı sağlayan Yıldıray, Alman medyasında günün futbolcusu oldu. Bild gazetesi, Yıldıray hakkındaki haberini “Baştürk, bir insan daha iyi oynayabilir mi?” başlığı ile verdi. Gazetede ayrıca, Hertha Berlin’in aldığı 53 puanın 46’sının Yıldıray’ın oynadığı maçlarda alındığı belirtilirken, milli futbolcunun bu sezon 6 golü olduğu bildirildi. BZ gazetesi ise Hertha Berlin’in son zaferle Şampiyonlar Ligi’ne çok yaklaştığını belirterek, “Hertha’da sadece Yıldıray, Şampiyonlar Ligi’nin ne olduğunu gerçekten biliyor.” şeklinde ifade kullandı.


HABER: Ahmet Uykan

KAYNAK: