BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Göstericilere sabah baskını

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda hükümet karşıtı göstericilerin kurduğu kampa baskın yapan binlerce polis, buradaki ba...

Abone ol

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda hükümet karşıtı göstericilerin kurduğu kampa baskın yapan binlerce polis, buradaki barikatları kaldırıp alanın bir bölümünü kontrol altına aldı.
Göstericiler ile polis arasında kısa süren bir çatışma yaşanırken, protestocuların meydanın bir başka bölümünde kurduğu daha büyük olan ikinci kampa ise henüz müdahale edilmedi. Göstericiler, polisin ilerlemesini engellemek için su dökerek buz tutan zemini daha da kaygan hale getirdi.
Muhalefet yanlısı Kanal 5 televizyonuna göre, meydanda yaklaşık 15 bin gösterici bulunuyor. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, polis müdahalesinden önce Kiev’de Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’le görüşmüş ve protestocuların olduğu kampı ziyaret etmişti. Polis müdahalesinin ardından, Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yapan Ashton, polisin barışçıl göstericileri dağıtmak için güç kullanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Ukrayna hükümetinin AB ile serbest ticaret anlaşmasını imzalamaması, ülkede 3 haftadır devam eden gösterileri tetiklemişti. AB yanlıları, selefinin aksine Rusya’ya daha yakın bir siyaset izleyen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in istifasını istiyor.
(İHA)