BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,07
HABER /  DÜNYA

Göstericilere polisten sert müdahale

Mısır’da gösterilerinin kısıtlanmasıyla ilgili yeni düzenlemeyi protesto eden göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti...

Abone ol

Mısır’da gösterilerinin kısıtlanmasıyla ilgili yeni düzenlemeyi protesto eden göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Geçtiğimiz günlerde Mısır’ın geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından onaylanan tartışmalı gösteri yasası bugün Kahire’de protesto edildi. Başkentte bir araya gelen yüzlerce gösterici, pankartlar açarak ve sloganlar atarak yasanın iptal edilmesini talep etti.
Olaya müdahale eden Mısır polisi, öncelikle göstericilere dağılma emri verdi. Polis, göstericilerin uyarılara rağmen dağılmaması üzerine göstericilere önce su ve biber gazı sıktı daha sonra fiziksel müdahalede bulundu. Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalar sonrası 70’ten fazla göstericinin tutuklandığı ifade edildi.
Mısır’da yürürlüğe giren yeni gösteri yasası güvenlik güçlerine gösteri ve yürüyüşlere güç kullanma da dahil olmak üzere müdahale etme yetkisi veriyor. Güvenliği ve toplumsal barışı tehdit ederek yasayı ihlal edenlere de 2 ila 5 yıl arası hapis ve para cezası verilebilecek.