BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

Görevden alınan memurlara ne olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan şu ana kadar kendi bakanlığından 529 kişi açığa alındığını söyledi. Arslan, asıl kararın disiplin soruşturmaları sonrasında verileceğini açıkladı.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan görevden almalarla ilgili konuştu. Kimseyi mağdur etme niyetinde olmadıklarını ifade eden Aslan, bir kişinin açığa alınmasının suçlu olduğu anlamı taşımadığını, bu kişiler hakkındaki asıl kararın disiplin soruşturması sonrası verileceğini söyledi.

Ahmet Aslan, CNN Türk'te soruları cevapladı. Bakanlık olarak bugüne kadar 529 kişiyi açığa aldıklarını söyleyen Arslan, açığa alınan isimler hakkında disiplin soruşturması yapılacağını anlattı. İşte Arslan'ın o çok merak edilen soruya verdiği cevap:

'Bugün biz bakanlık olarak dünden beri açıklamıştık. Bugün bakanlığımıza bağlı 529 kişiyle ilgili açığa alma işlemi yapıldı. Bunun anlamı şu: Açığa alacaksınız ve aynı zamanda disiplin soruşturması yapılacak ve ardından da soruşturmanın sonucuna göre de işlem tesis edilecek. Ancak bugüne kadar bu yasalarla işlem tesis etmek çok zaman alıyordu. Öyle olunca hainlerde bu süre zarfında hainliklerine devam ediyordu. Kanun Hükmünde Kararname bize bu konularda çok hızlı hareket etme olanağı sağlayacak ve bizim içimizdeki hainlerden de bir an önce temizlenmeyi sağlayacak.

"KİMSEYİ MAĞDUR ETME NİYETİMİZ YOK"

Görevden alınanlar arasında aktif görevde olanlar da pasif görevde olanlar da var. Bu konuda işlem bitene kadar herhangi bir işlem yapmıyorduk. Bu isimlerin hainlikleri görünce artık daha fazla dayanamadık ve açığa alıp bu işlemleri yapmayı uygun gördük. Kanun Hükmünde Kararnameler çıkınca sadece bir yönüyle değil bir kaç yönüyle soruşturma yapılacak ve işlem yapılacak. Kişinin herhangi bir suçu yoksa da zaten kimseyi mağdur etme niyetimiz yok görevlerine iade edilecek. 

"HAKKANİYET GÖZETİLECEK"

Açığa almak demek kişinin suçlu olması anlamı taşımıyor elbette. Bu konuda disiplin soruşturması yapılacak. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Biz hakkaniyetin korunmasına önem vereceğiz. Ancak ülkemizin hainlerden temizlenmesi amacıyla da yapılması gerekenleri de yapacağız. Bu dengeyi koruyacağız. Gördük ki bu hainler sivil insanların üzerine bomba da atabiliyor, kurşun da sıkıyor, tankta yürütüyor."