BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  DÜNYA

Görenleri şaşırtan uçak kazası!

İngiliz havayolları uçağı eşi görülmemiş bir kaza geçirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Johannesburg Havalimanında benzeri görülmemiş bir uçak kazası yaşandı. İngiliz havayollarına ait Boeing 747 modeli uçağın geçirdiği kaza görenleri şaşkına çevirdi.

British Airways'e (İngiliz Havayolları) ait bir uçak Johannesburg Havalimanın'dan kalkış yapmadan hemen önce bir binaya çarptı. Londra uçuşunu gerçekleştirecek olan İngiliz Havayollarına ait Boeing 747 tipi yolcu uçağı kalkıştan manevraları yaparken sağ kanadını kenarındaki binaya çarptı. Uçakta bulunan 182 yolcudan yaralanan olmazken havayolları şirketi yaptığı açıklamada yolcularını 1 gece otelde misafir edeceklerini ve uçuşun sabah gerçekleşiceğini belirtti.

Uçakta bulunan bir basın görevlisi olayın fotoğraflarını çekti ve sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından paylaştı. Paylaştığı fotoğrafın altına yaşadıkları olayı açıklayan muhabir
' British Airways adlı havayollarının uçağı kalkıştan hemen önce taksicilerin bulunduğu binaya çarptı. 182 yolcudan pilotun gururu dışında incilen olmadı' yazdı.

ucak-kaza.jpg

İngiliz Havayolları soruşturmanın sürmekte olduğunu açıkladı. Araştırmaların sonucunda kazanın herhangi bir arızadan dolayı mı yoksa pilot hatasından ötürü meydana geldiğinin açıklanacağı bildirildi.