BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GOP'ta açık hava iftarları devam ediyor

Gaziosmanpaşa'da, trafiğe kapalı Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’nde, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen 'Gönül Sofraları Açık Hava İftarı' gerçekleşti.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ‘’Bu kutsal ayda dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyelim. Dayanışma ve paylaşma İslam dininin en önemli değerlerindendir’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Açık Hava Gönül Sofraları dün de Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’nde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Belediyenin değişim planı içinde tamamı trafiğe kapatılan 1 kilometrelik caddede birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilenirken, iftarın açıldığı yüzlerce masaya ramazan ayının bereketi saçıldı. Büyük çoğunluğu Balkan göçmeni olan mahalle sakinlerinin evlerinde hazırlayıp iftar sofrasına sundukları Rumeli mutfağına özgü yemekler iftara katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

İftar yemeğine GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve yardımcıları tam kadro katıldı. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtı. İftar sonrası vatandaşlara seslenen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ramazan ayının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini dileyerek, “Bu ay şükür ve paylaşmanın gönül semalarımızda yerini aldığı kutsal bir aydır. Bu ay paylaşmanın ve yüreğimizi bölüşmenin erdemli ayıdır. Bu Ramazanın dünyamıza sağlık, bolluk, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum’’ dedi.