BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Google'nin 10 yıllık serüveni

Google'nin 10 yıllık serüveni

Larry page ve sergey brin stanford’ta karşılaşır. michigan üniversitesi mezunu olan 24 yaşındaki larry bu okulu düşünmektedir; 23 yaşındaki sergey ona okulu gezdirmekle görevlendirilir. bazı söylentilere göre, bu ilk buluşmada çoğu konuda farklı görüşlere sahiptiler.

Google'nin 10 yıllık serüveni

Larry Page ve Sergey Brin Stanford’ta karşılaşır. Michigan Üniversitesi mezunu olan 24 yaşındaki Larry bu okulu düşünmektedir; 23 yaşındaki Sergey ona okulu gezdirmekle görevlendirilir. Bazı söylentilere göre, bu ilk buluşmada çoğu konuda farklı görüşlere sahiptiler.

Google'nin 10 yıllık serüveni

Stanford Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde doktora öğrencisi olan Larry ve Sergey, BackRub adında bir arama motoru üzerinde birlikte çalışmaya başlar.

Google'nin 10 yıllık serüveni

15 Eylül 1998'de Larry ve Sergey 'BackRub' arama motorunun yeni bir ad alması gerektiğine karar verir. Bir süre beyin fırtınası yaptıktan sonra, 1’i izleyen 100 sıfır ile temsil edilen matematik terimi "googol" üzerinde yapılan bir kelime oyunuyla Google adında karar kılarlar. Bu terimin kullanılması, web’de neredeyse sınırsız miktarda bilgiyi düzenleme misyonlarını yansıtmaktadır

Google'nin 10 yıllık serüveni

İlk Google yatırımcısı Sun’ın kurucu ortaklarından Andy Bechtolsheim henüz varolmayan bir kuruluş için 100.000 ABD doları tutarında bir çek imzalar; bu şirket Google Inc.’dir.