BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Google Mapin şaşırtıcı şekilleri

Dünyanın en ilginç yerleşim alanlarının Google Map görüntüleri oldukça şaşırtıyor ve bu sayede bölgelerin turizmi gelişiyor

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Özellikle Google Map'in görüntüleri dünyada yaygınlaşmaya başladıktan sonra, bazı bölgeler insanlar için ilgi alanı haline geldi.

Yer yüzünün binlerce ilgi çekici alanı içinde, en çok insan yapımı bölgeler ilgi görür oldu. Uydu fotoğraflarından önce, çıplak gözle ya da havadan çekilen fotoğraflarla, bölgelerin görünümünü bu denli tam yakalamak mümkün olmuyordu.

Google Map'in uydu fotoğrafları sayesinde ise, bu bölgeler birer turizm cenneti olarak çok değerlendi. Biz de o bölgelerden bazılarını sizin için derledik.

ŞAŞIRTICI HATLARIYLA İNSAN YAPIMI ALANLAR...

[PAGE]


Trails West, Arizona

Tucson, Arizona'da yer alan bu bölgenin en ilgi çeken yanı, kasabaların üçgen sınırlarla birbirinden ayrılmış olmasıdır.



[PAGE]


Sun City, Arizona

Daha çok emekli olmuş insanların yaşadığı Sun City'nin en önemli özelliği aynı tip evleri ve dev sokakları. Google Map'de muhteşem bir görüntü sunuyor Sun City.



[PAGE]


Ixtapaluca, Meksika

Ixtapaluca kasabası, düşük gelirli insanların uygun fiyatlarla yaşayabilmesi için tasarlanmış, çizgi filmlerden fırlamış gibi duran birbirinin aynı evleriyle biliniyor.



[PAGE]


Bourtange, Hollanda

1500'lü yıllarda inşa edilen bu muhteşem yıldız şekilli kasabanın Google Map görüntüleri çok beğeniliyor. Yıldız şeklinde olmasının nedeni, inşa edildiği yıllarda, savaşlarda savunma anlamında çok kullanışlı olmasıymış.



[PAGE]


Harborwalk, Texas

Galveston'daki mimarlar suyun üzerinde halkalar şeklinde birbirini takip eden evler yapmaya karar verdiklerinde bu fikir çılgınca gelmişti. Oysa şimdi bu görüntülerden anlaşılacağı gibi hem görsel anlamda yaşayanları tatmin ediyor, hem de dünyanın bir çok farklı yerinden insanları cezbediyor.

 

[PAGE]


Palm Island, Dubai

Denizin üstünde, palmiye ağacı biçimde yapılan bu insan yapımı adayı duymayan kalmamıştır. Google Map'de gitmek isteyip de gidemeyenler için adayı gezdirme konusunda oldukça iddialı.