BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gölbaşı’nda korkutan yangın

Gölbaşı'rda çevre yolu kıyısında bulunan yaklaşık 7 dönümlük ormanlık alanda çıkan yangında 170 ağaç yandı.

Abone ol

Ankara’nın Gölbaşı İlçesi çevre yolu kıyısında bulunan yaklaşık 7 dönümlük ormanlık alanda çıkan yangında 170 ağaç yandı.

Bugün saat 16.00 sıralarında çıkan yangına Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı ekibi müdahale etti. Hortumun yetişmediği yerde itfaiyeciler kürek ve çalılarla müdahale ederek yanan ağaçları kurtarmaya çalıştı. Yangın alanının yakınındaki bir inşaatta çalışan kepçe de yangın yerine gelerek yolu açtı. Büyükşehir Belediyesi su tankerleri de gelerek itfaiye ekiplerine su takviyesi yaparak söndürme çalımasına destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait itfaiyenin haber verilmesine rağmen yangın alanına gelmediği iddiası ise tepkilere neden oldu.
1 kilometre uzaklıkta ve yine çevre yolu kıyısında yaklaşık 1 dönüme yakın otlak alan da yandı. Yangın, Gölbaşı İtfaiyesi grup ekipleri tarafından kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı. Yangının, elektrik tellerine konan bir kuş yüzünden çıktığı öne sürüldü.
Böylece Gölbaşı’nda son bir ay içerisinde üçüncü orman yangını meydana geldi. Haymana yolu Güzelyalı mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıkan 2 yangında 100’den fazla fidan ve ağaç kül olmuştu.