BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.430,35
HABER /  DÜNYA

Göl kenarında 5 ceset

Makedonya’nın başkenti Üsküp yakınlarındaki Çerşevo suni gölü kenarında balık avlamaya gidenler şoke oldu

Abone ol

Makedonya’nın başkenti Üsküp yakınlarındaki Çerşevo suni gölü kenarında gün gece 5 kişinin cesedi bulundu.



Gece 24:00 civarında Çerşevo suni gölüne balık avlamak için giden bir grup vatandaş göl kenarında öldürülen beş kişin cesedini buldu. Olay yerine gelen Makedon polisi 18 ile 20 yaşlarında Filip Slavkovski, Aleksandar Slavkavski, Cevtkoviç Acevski, Kire Torçoski ve 45 yaşındaki Borçe Stevovski’nin öldürüldüğünü açıkladı.

Polis, öldürülen 5 kişinin balık avlarken, kimliği bilinmeyen kişi yada kişiler tarafından ilk önce bağlandıklarını ardından kurşuna dizildiklerini bildirdi. Olay yerini kordon altına alan polis 5 cesedi Üsküp morguna sevk ettikten sonra arama çalışmalarını sürdürdü.

Polis gün içinde Üsküp’teki giriş çıkışlarda tüm araçları kontrol ederken, Çerşevo köyündeki tüm vatandaşları da sorguluyor.

Makedonya’daki bazı medya organlarında, Makedonya’da etnik çatışma çıkarmak amacıyla bu beş kişinin Arnavut milliyetçileri tarafından öldürüldükleri iddia ediliyor.

Bu arada bugün Üsküp ve diğer yerlerde, öldürülen 5 kişin faillerinin bulunması için protestolar düzenleniyor. Öldürülen 5 kişi Makedonya’da şok etkisi yaratırken, Makedon ile Arnavutlar arsındaki tansiyonun da artmasına neden oldu .