BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gökdeniz hocasız kaldı

Futbol hayatını Rusya’da sürdüren Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz’in formasını giydiği Rubin Kazan’da teknik direktör Kurban Berdiyev’in sö...

Abone ol

Futbol hayatını Rusya’da sürdüren Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz’in formasını giydiği Rubin Kazan’da teknik direktör Kurban Berdiyev’in sözleşmesi feshedildi.
Rubin Kazan’ın son dönemlerdeki başarısız sonuçlarının ardından, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov liderliğinde mütevelli heyeti toplandı. Heyet ve kulüp yönetimi arasında yapılan görüşmelerin ardından teknik direktör Kurban Berdiyev’in görevine son verildiği açıklandı. Rubin Kazan’da teknik direktör Berdiyev ile birlikte kulüp başkan yardımcısı Kamil İshakov ve genel direktör Andrey Gromov da görevine son verilen isimler oldu.

KULÜP TEŞEKKÜR ETTİ
Teknik direktör Kurban Berdiyev’in görevine son verilme kararının ardından, Rubin Kazan’ın resmi internet sitesinden tecrübeli teknik adama teşekkür mesajı yayınlandı. Teşekkür mesajının içinde Rubin Kazan’ın, teknik direktör Berdiyev ile imza attığı başarılara da yer verildi.

2 LİG ŞAMPİYONLUĞU KAZANDI
Berdiyev, görev yaptığı 12 yıl içerisinde Rus ekibini hızlı bir tırmanışa geçirdi. 2001 yılında takımın başına gelen Kurban Berdiyev, 2002 yılında Rubin Kazan’ı 1. Lig’de şampiyon yaparak Premier Lig’e çıkardı. Kurban Berdiyev yönetimindeki Rubin Kazan, Premier Lig’de biri kuruluşunun 50. yılında olmak üzere 2 şampiyonluk kazanma başarısı gösterdi.

UEFA AVRUPA LİGİ’NDE ÇEYREK FİNAL
Rubin Kazan, Kurban Berdiyev liderliğinde 2012-2013 UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final oynadı. Rusya temsilcisi geçen sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında İnter, Partizan ve Neftçi Bakü ile mücadele ederek grubu lider tamamladı. Bir üst turda İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile eşleşen kırmızı-beyazlılar, rakibini geçerek son 16 turunda yine bir İspanyol temsilcisi Levante ile eşleştiler. Levante’yi de elemeyi başaran Rubin Kazan, çeyrek finalde Chelsea’nin rakibi oldu. İngiliz ekibine ilk maçta 3-1 kaybeden Rubin Kazan, ikinci maçı 3-2 kazansa da bu skor turu geçmede yeterli olmadı ve UEFA Avrupa Ligi’ne çeyrek finalde veda etti.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Kurban Berdiyev’e yapılan inanılmaz işler için takdir ve şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.
(İHA)