BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Gökçek’ten Nazlıaka’ya yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Ankara’nın içme suyuyla ilgili yaptığı açıklamay...

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Ankara’nın içme suyuyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, “Benim elimde rapor olması için kendisini muayene ettirmem lazım. Aylin hanıma rica edin. Benim doktoruma ben kendisini muayene ettireceğim. Sudan mı değil mi ona göre cevap vereceğim” dedi.
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sırasında yaralanan ve Türkiye’ye getirilerek Ankara GATA’da tedavisi tamamlanan Gazzeli kız çocuğu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Ankara’nın içme suyuyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin şunları söyledi:
“Sadece laf gevelemiş. Gazeteciler kendisine sormuş ‘Sen ve ailen ishal oldunuz. Hastalığınız söz konusu. Bu konuda bir rapor var mı elinizde?’ diye. Bu konulara ben daha önce cevap verdim demiş. Önemli olan bu konularda Melih Gökçek’in kalkıp hiçbir şey olmadığını ispat etmesi lazım. O zaman bana yardımcı olması lazım. Benim elimde rapor olması için kendisini muayene ettirmem lazım. Aylin hanıma rica edin. Benim doktoruma ben kendisini muayene ettireceğim. Sudan mı değil mi ona göre cevap vereceğim. Raporlar eline geçmiyorsa sen bu konuya nasıl kanaat sahibi olabiliyorsun. Kendi kendini ele veriyor. ‘Elimde raporum yok ama sudan oluyor’. Nereden ispat ediyorsun bunu. Onu Melih Gökçek ispat edecek. Olmayan şeyi ben nasıl ispat edeceğim. Hem ispat etmiyorsun hem de kalkıp konuşuyorsun.”
Ankara’da yakın zamana kadar akredite olan tek kurumun ASKİ olduğunu kaydeden Gökçek, “Yani başkası veremiyordu bu raporu. Şimdi Çevre Bakanlığı da akredite oluyor. Dolayısıyla akredite olan bir kuruma güvenmiyorsun. Kargalar bile güler bunun söylediklerine. Aylin Hanım’ı muayene ettirmek istiyorum. Bizim suyumuzda iğne ucu kadar bir hata olacak olsa bu odalar hemen gider onu alırlar, 50 yere kontrol ettirirler ondan sonra çıkarlar. Geçen gün İzmir ile Ankara’yı örnek verdim. Ankara’da yüzde 2 artış var, İzmir’de yüzde 33 artış var dedim. Benim ağzımdan İzmir’in suyunun ishal yaptığına dair bir kelime çıktı mı?” ifadelerini kullandı.
(İHA)