BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.384,08
HABER /  GÜNCEL

Göğsümüzü kabarttı

Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde, Servet Tazegül altın madalya alarak, 68 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu. ...

Abone ol

Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde, Servet Tazegül altın madalya alarak, 68 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu.
Servet Tazegül 68 kiloda altın madalya, Nur Tatar ise 67 kiloda bronz madalya kazandı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Serhedçi Spor Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın son gününde erkeklerde 68 ve 74, bayanlarda ise 53 ve 67 kilo müsabakaları yapıldı.

SERVET TAZEGÜL AVRUPA ŞAMPİYONU
Erkeklerde, 68 kiloda Servet Tazegül, ilk maçta Bulgar rakibi Vladimir Dalakliev’i 8-7, ikinci karşılaşmada İspanyol rakibi Barrera Daniel’i 8-7 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Moldovalı Vladislav Arventii’yle karşılaşan Tazegül, 21-23 kaybederken rakibinin 10 ihtar alması sonucunda karşılaşmayı hükmen kazanarak finale yükseldi. Finalde de Rus Denisenko Alexey ile karşılan Servet Tazegül, rakibiyle 10-10 berabere kaldı. Altın vuruşla rakibini yenen Servet Tazegül, Avrupa Şampiyonu oldu.
74 kiloda Rıdvan Baygut, ilk karşılaşmada Slovak David Sajko’yu 7-3 yendi. Baygut, ikinci maçında İngiliz Andrew Deer’e 13-10 yenilerek elendi.

BAYANLARDA BRONZ MADALYA
Bayanlarda, 67 kiloda Nur Tatar ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi’nden Livera Chariklia’yı 12-0 teknik üstünlükle yendi. İkinci karşılaşmada Hollandalı Akdeniz, Aylin ile karşılaşan Nur rakibini 21-3 eledi. Yarı finalde Rus Anastasia Baryshnikova’ya 4-5 yenilerek bronz aldı.
53 kiloda tatamiye çıkan Hatice Kübra Yangın, ilk maçında Avusturyalı rakibi Schoenegger’i 7-1 yendi. Yangın, ikinci maçında da Rus Kim Ekaterina’ya 7-6 kaybederek elendi.
Türkiye Avrupa Şampiyonası’ndan şu ana kadar 4 bronz, 1 altın madalya olmak üzere toplam 5 madalya kazandı.

ŞAHİN: "SON GÜNDE BAŞARILI OLDUK"
Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, şampiyonanın son gününde başarının geldiğini belirterek, "Özellikle son gün Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ve Olimpiyat ikincisi Nur Tatar büyük bir performans gösterdiler. Son günde başarılı olduk ve bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bize burada destek veren değerli Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Başbakanımız’a özellikle teşekkürlerimizi iletiyorum. Halkımıza buradan selamlarımı iletiyorum. Dua eden bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. 2012 Olimpiyatlarında olduğu gibi 2016’da da halkımız bizi beklesin onları sevindireceğiz" dedi.

TAZEGÜL: "ASIL HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR"
Kendilerini destekleyen herkese teşekkür eden Servet Tazegül ise, "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Başbakanımız’a buradan saygılarımı iletiyorum. Maçtan sonra telefonla aradılar ve bizi baştan sona desteklediler. Başbakanla görüşmüştük madalya getireceğime söz vermiştim ve sözümü tuttum. O da bizi her zaman destekliyor. Asıl hedefimiz tabii ki olimpiyatlar. Bir basamak çıktım birkaç tane daha basamak çıkıp inşallah hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.
(İHA)