BIST 10.199
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.404,47
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı'ndan sonra işte yeni planları!

Gezi Parkı olaylarını organize edenler 15 Ağustos'tan itibaren Türkiye için yeni bir oyun planlıyorlar.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM

Gezi Parkı olaylarının ardınan Türkiye'yi karıştımaktan vazgeçmeyen odaklar bu defa daha sağlam çalışılmış stratejilerle vurmaya hazırlanıyor. Yeni hazırlanan planlarında yalan haberler yaymak için kurulan internet siteleri bulunuyor. Hükümete yakın medyanın dahi tuzağa düşürülmesi amaçlanacak.

Gezi Parkı eylemleri başladığı günden bu yana arkasında kimlerin olduğu netleşmeye başlamıştı. Sokak hareketleri için Otpor hedef gösterilse de Otpor buzdağının sadece görünen kısmıydı. Ancak ortaya çıkan gerçeklere göre Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarının arkasında çok sayıda kuruluş var. En başı çeken ise Arap Baharı'nda da rol alan CIA'in devşirilmiş kuruluşu National Endowment for Democracy (NED- Demokrasi İçin Ulusal Bağış Vakfı) Bu kuruluşun sivil toplum kuruluşlarına para aktararak demokrasi çalışmaları adı altında eylemlere katkıda bulunduğu biliniyor.

DAHA AKTİF OLACAKLAR

İddialara göre kuruluşlar özel platformlarda Gezi Parkı olaylarının istenilen başarıyı getirmemesi üzerine yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Almanya ve NED'in artık olaylara aktif destek vermesi kurgulanıyor. Kendilerine yeni hedef seçtikleri tarih ise 15 Ağustos.

YALAN HABERLER YAYILACAK

Kuruluşların gizli görüşmelerini takip eden konunun uzmanı bir yetkili İnternethaber'e açıklamalarda bulundu. Verdiği bilgilere göre "inkar edilebilir taciz" ve "otomatik doğrulatma" olarak iki sistem üzerine yoğunlaşılıyor.

Şimdiden Gezi Parkı olaylarında "direngezi" hashtaginin kullanıldığı gibi slogan olacak yeni hashtaglar hazırlanıyor. Yalan haberler üretecek bir kaç internet sitesinin şimdiden domaini alınmış durumda. Marşlar üretilerek herkesin dikkatinin çekilmesi sağlanacak.

Kullanılacak bir yöntem ise "inkar edilebilir taciz" Tıpkı bir kadının otobüste taciz edilmesi gibi tanımlanan yöntemle küçük çaplı eylemler yaratıp iktidarın tepkisini çekmeyi amaçlıyorlar. İşgal edilemez bir kamusal alan olan Gezi Parkı'nı işgal edip polisin müdahale etmesini sağlayıp daha sonra "masum bir eylem" gibi sunulmasını sağlamak gibi.

MEDYAYA VE İKTİDARA GÜVEN SIFIRA İNDİRİLECEK

"Otomatik doğrulatma" sistemine göre medyanın tüm kanalları kullanılarak protestocuları "sözde" zora düşürecek bir bilgi/görüntü paylaşılacak ve bunun kullanılmasına izin verilecek. Hatta daha da ileri gidilerek hükümet yöneticilerinin de bu bilgiyi kullanması sağlanacak. 

Ancak çok geçmeden protestoları destekleyen gruplar ve medya tarafından bu bilgi yalanlanacak. Bu sayede medyaya ve hükümete duyulan güvenin en az seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.

ŞİDDET EYLEMLERİ BAŞ GÖSTERECEK, SÜNNİ-ALEVİ ÇATIŞMASI DENENECEK

Alevi hassasiyetleri üzerine ciddi bir çalışma yapılıyor. 3. Köprünün adı olarak Yavuz Sultan Selim isminin verilmesinin Aleviler üzerinde rahatsızlık yaratmasının kullanılması amaçlanıyor.  

Kabataş'ta yapılan başörtülü kadına saldırı, Dolmabahçe'deki camide yaşanan görüntülerin yayınlanması sağlanıp dindar kesimin hassasiyetleri kaşınacak. 

Görüşülen konulardan biri ise "İşsiz, eğitimsiz, cennete gitme fırsatı arayan gençler" bulunması sağlanacak ve toplumda ahlaki yozlaşmaya karşı çıkacak ve eylemcilere şiddet uygulanacak. 

AMAÇ KOALİSYON HÜKÜMETİ

Arap Baharı'nda liderlerin seçime gitmesi sağlanırken Türkiye'de ise erken seçimden ziyade zamanında seçimlerin yapılması ancak o tarihe kadar hükümetin yıpratılması planlanıyor. Bunun için muhalefet partilerinin de güçlendirilmesi ve yeni isimlerle siyasete taze kan arayışına başlandı.

Erdoğan'ı diktatör olarak göstererek demokrasi talepleri içerisinde sık sık dile getirilen "seçim barajının düşürülmesi" baskısı oluşturulacak ve Türkiye'de koalisyon döneminin yeniden başlaması sağlanacak.

NED'in (Demokrasi İçin Ulusal Bağış Vakfı)'nın bilinen devrim planı şöyle...

1- Para piyasalarını denetleme
2- Ülke içinde karışıklık çıkarılması 
3- Devlete güvensizlik oluşturma
4- İş adamlarını örgütleme
5- Yolsuzluk kampanyaları
6- Belediye hizmetlerinin yabancı şirketlere devredilmesi
7- Ulusal sanayinin yıkımı
8- Kamuoyu oluşturucuları 
9- Alt örgütler 
10- Bilimsel ve toplumsal konferansların çoğaltılması
11- İş adamları dernekleri ve sendikaların kurulması
12- Yeni propaganda aygıtlarının devreye sokulması
13- Casuslar yerine yayın muhabirleriyle yerinden bilgi elde etmek için yaygın bir yayıncı eğitim programının geliştirilmesi.
14- Gizli ve yarı gizli istihbarat çalışmalarının azaltılması; buna karşılık medya, muhabir ağıyla açık ve yaygın istihbarat toplanması.
15- Yanlış ve eksik bilgilendirme.
16- Etnik kışkırtıcılık
17- Kültürel kaynaşmanın yıkımı
18- İnanmış örgüt liderlerinin yetiştirilmesi
19- Silahlı gücün zayıflatılması
20- Orduları ulusal savunma kimliğinden ayırmak
21- Devlet yönetiminin kargaşayla ele geçirilmesi.