BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı'na 100 ağaç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Gezi Parkı’ndaki eylemin polis müdahalesiyle sona ermesi ardından 'parkın yeniden düzenlendiği' belirtildi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Gezi Parkı’ndaki eylemin polis müdahalesiyle sona ermesi ardından parkın yeniden düzenlendiği belirtildi.

Açıklamaya göre yeniden düzenleme planı kapsamında ilk etapta dün Taksim'e 20 yeni yetişkin ağaç, Cumhuriyet Anıtı çevresi ile gezi parkı havuzlarının çevresine ise 152 bin çiçek dikildi.

Avrupa Yakası Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların sonunda Gezi Parkı'na 100 ağaç, 202 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin gül dikilmiş olacağı belirtiliyor.

Belediye’nin açıklamasında ‘göstericiler tarafından tahrip edildiği’ iddia edilen, parktaki 26 bin m2 alanın çimlerinin de değiştirileceği belirtildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında da farklı resmi makamlar göstericilerin parka zarar verdiği yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Göstericilerse sosyal medya kanalıyla bunun doğru olmadığını, parka kendilerinin yeni ağaçlar diktiğini ve her gün temizlik yapıldığını belirtmişlerdi.