BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı göstericilerinden molotof kokteyli

Adana’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grubun hazırladığı molotof kokteyli, polis tarafından ele geçirildi. <...

Abone ol

Adana’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grubun hazırladığı molotof kokteyli, polis tarafından ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Gezi Parkı’ndaki olayları protesto yürüyüşlerinin 4. gününde polis ekipleri, gösteriye katılan bir grubun molotof kokteyli hazırladığı ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, ihbar edilen adreste bir gruba molotof kokteyli hazırlarken baskın yaptı. Yapılan baskında göstericiler, karanlıktan faydalanıp ara sokaklardan kaçtı. Polis olay yerinde 3 bira, 4 adet soda şişesine hazırlanan molotof kokteylini ele geçirdi. Vatandaşın ihbarıyla polisin molotof kokteyllerini ele geçirmesi, gece yapılan gösterilerin daha da alevlenmesinin önüne geçti.
Ayrıca, eylemlerde gözaltına alınan göstericilerin üzerinde yapılan aramalarda, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler, misket, gaz bombasına karşı kullanılan limon ve süt karışımı ile maskeler ele geçirildi. Bu arada, gösteriler boyunca gözaltına alınan 250 kişi adliyeye sevk edildi. Sevk edilen şahısların hepsi serbest bırakıldı.
(İHA)