BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı boşaltıldı, gerçek çevreciler iş başında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi, “Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı içini temizledi, şimdi çiçeklendirmesini ve yeşillen...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi, “Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı içini temizledi, şimdi çiçeklendirmesini ve yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler iş başında. Atatürk Anıtı çevresinde de çiçeklendirmeler yapıldı. Bunların çevrecilikle alakası yok, bunlar yeşili duman ederler” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı’ndaki “Milli İradeye Saygı” mitinginde yüz binlerce vatandaşa hitap etti. Kazlıçeşme Meydanı’nı dolduran kalabalığın Türkiye fotoğrafını gösterdiğini söyleyen Erdoğan, “Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu? CNN, BBC, Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye’yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi, bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil. Bugün üniversite giriş imtihanları var değil mi? Sabah 04.00’e 05.00’e kadar tencere tava çalanlar bu milletin çocuklarını düşündü mü? Ne için bunu yaptılar çevreci oldukları için mi? Çevrecilikte gürültü ve görüntü kirliliğine karşı olmak da var. Bunlar çevreci falan değil, dürüst değil. Belediye başkanlığı zamanımda diktiğimiz ağaçların altında vatandaşların piknik yaptığını gördük” dedi.

“GERÇEK ÇEVRECİLER İŞ BAŞINDA”
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı’nın boşaltıldığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından yeşillendirme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, “Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı, Taksim Meydanı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gezi Parkı içini temizledi, şimdi çiçeklendirmesini ve yeşillendirmesini yapıyor. Gerçek çevreciler iş başında. Atatürk Anıtı çevresinde de çiçeklendirmeler yapıldı, çevreciler iş başında. Kim bunlar Ak Parti iktidarı. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar yeşili duman ederler” dedi.