BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan Süper Vali'ye destek

Hükümetin terörle mücadeledeki strateji değişikliğine Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarından tam destek geldi. Birkaç gündür ekibiyle birlikte Güneydoğu

Abone ol

Birkaç gündür ekibiyle birlikte Güneydoğu'da bölge turuna çıkan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in, Hakkari Valisi Muammer Türker'e 'süper vali' konusunda "Artık yetki sizde" dediği öğrenildi.

8 Eylül'de ekibiyle birlikte Malatya, Batman, Siirt ve Şırnak'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 9 Eylül'de ise Hakkari ve Van'da valilerle bir araya geldi. Hakkari Valisi Muammer Türker'le basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmesinde Org. Necdet Özel'in "Artık yetki sizde. Terörle mücadeleyi birlikte yürüteceğiz" dediği öğrenildi. Hükümetin 'süper vali' çalışmasını destekleyen Genelkurmay Başkanı'nın, terörle mücadelede sivil unsurlara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ettiği belirtildi.

HÜKÜMETTEN SİVİL MODEL

Terör örgütünü sert bir şekilde eleştirerek "Bıçak kemiğe dayandı" açıklamasında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay Milli Güvenlik Kurulu üyesi bakanlarıyla ayrı ayrı görüşerek partisinin Merkez Yürütme Kurulu'yla (MYK) toplantı yapmıştı.

Toplantıda sınırötesi harekâtın tek başına çözüm olmadığı; yurt içinde de arazi arama-tarama faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca, kırsalın yanısıra Hakkâri merkez ve ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki birçok yerleşim merkezinde de bölücü örgüt unsurlarına yönelik operasyonlar yapılması gerektiği kaydedildi.

HAREKAT MERKEZİ HAKKARİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatiline çıkmadan kısa bir süre önce Hakkari Valisi Muammer Türker'i Ankara'ya çağırdığı da sızan bilgiler arasında. Yeni Şafak'a konuşan bir Başbakanlık yetkilisinin, Başbakan'ın Vali Türker'e Hakkari bölgesindeki kırsalda bulunan PKK'lı gruplar hakkında detaylı bir rapor hazırlayarak Ankara'ya gelmesini istediğini açıkladı. Ayrıca Türker'in sınırötesi operasyonlarda ve yurtiçindeki mücadelede önemli bir tampon bölge konumunda olan Hakkari'de gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili Başbakan'la görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

EŞ ZAMANLI

Bununla birlikte Kandil'e yönelik kara harekatında önemli bir nokta olan Hakkari bölgesinde gerekli çalışmaların yapılması yönünde Başbakan'ın bazı talimatlar verdiği ve Hakkari'nin kırsal bölgelerinde bulunan PKK gruplarının bir an önce temizlenmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiği uyarısında bulunduğu öğrenildi. Başbakan'ın Kandil'e yapılacak kara harekâtının yurt içinde PKK'ya yönelik yapılacak operasyonlarla eş zamanlı olarak sürdürülmesini istediği de gelen bilgiler arasında.