BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  DÜNYA

Genelkurmay Başkanı şokta

Ülkenin en parlak komutanlarından biriydi. Albayın yaptıkları ortaya çıktı, Kanada Silahlı kuvvetleri şoktan çıkamadı.

Abone ol

Kanada Silahlı Kuvvetleri, parlak kariyeri ile geleceğin üst düzey komutanları arasında gösterilen bir albayın, iki kadını, tecavüz ettikten sonra öldürmesinin şokunu yaşıyor.

Kanada Silahlı Kuvvetlerinin Trenton askeri üssünde görevli Albay Russell Williams'ın, Jessica Lloyd (27) ve Marie-France Comeau (37) isimli kadınlara tecavüz ettikten sonra öldürmesi ve isimleri açıklanmayan diğer iki kadına da tecavüz etmesi, Kanada basınında günlerdir ilk haber olarak yeralıyor.

Tutuklanarak Belleville Cezaevine konulan Albay Williams, 18 Şubatta hakim karşısına çıkacak. Hakkında hazırlanan iddianamede 2 kez birinci derece cinayet ve 4 kez tecavüz ve zorla alıkoyma ile suçlanan Williams'ın öldürdüğü kadınlardan birinin cesedi Trenton'daki evinden çıkarıldı.

KANADA GENELKURMAY BAŞKANI: ''ŞOKE OLDUK''

Kanada Genelkurmay Başkanı General Walter Natynczyk, olayın meydana geldiği Trenton Üssü;nü ziyaret etti. Basına konuşan ve ''Hepimiz şoktayız'' diyen General Natynczyk, ''Olayın ayrıntılarını soluğumu tutarak dinledim. Duyduklarıma inanamadım. Bunca yıllık askerlik hayatım boyunca ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Albay, ordunun yükselen yıldızlarından biriydi. Askerliğin kendisine öğrettikleri ile önce kendini kontrol edebilmeliydi'' diye konuştu. Natynczyk, Williams tüm unvanlarının alınacağını sözlerine ekledi.