BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Genelevin yanına cami yapılıyor

Erzurum’da, hayat kadınlarının ezan sesini duyup, günah işlemekten vazgeçeceklerine inanan Hüsamettin Çelik, genelevin yanına cami yapmaya başladı.

Abone ol

Temeli attıktan kısa bir süre sonra vefat eden Hüsamettin Çelik, oğlundan cami inşaatını tamamlamasını istedi. Genelevin sahibi ise, “Para kazanmak başka, ibadet başka” yorumunu yapıyor.

Erzurumlu Hüsamettin Çelik, bir genelevin bulunduğu Boğaz mevkiinde cami yaptırmak için harekete geçti. Amacı hayat kadınlarını kurtarmaktı. Ancak temel attıktan bir süre sonra öldü.

Oğlu Sinan Çelik babasının hayat kadınlarının ezan sesini duyup, günah işlemekten vazgeçeceklerine inandığını belirterek “Babam ölmeden önce bu caminin yapılması için temel attı. Fakat ömrü caminin tamamlanmasına yetmedi.

Babam genelevde çalışanların ezan sesini duyup, yaptıkları işten vazgeçebileceklerini düşünüyordu. Bu günahlarından vazgeçip ibadet etmeleri için bu camiyi yapma kararı almıştı. Ölmeden önce de bana bu caminin tamamlanması için vasiyette bulundu. Ben de bu caminin tamamlanması için 250 milyar lira bir bütçe ayırdım. Babamın vasiyetini yerine getirip bu camiyi tamamlayacağım.” dedi.

Cami inşaatı, genelevdekileri ise ikiye böldü. Hayat kadınlarına göre cami inşaatı büyük bir yanlış. Genelevi işletenler ise cami yapılmasından memnun. Genelevinin sahibi “İyi oldu. Tamamlandığında biz de gider ibadet ederiz. Bunda kötü bir şey yok. Burada çalışmak, para kazanmak başka, ibadet başka şey” dedi.

Haber: Cihat İncesu
Kaynak: