BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Genç milliler Romanya'ya hareket etti

Romanya'da düzenlenen Genç Kızlar Basketbol Şampiyonası'na katılacak milli takım bu ülkeye hareket etti

Abone ol

Romanya'da 4-14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Genç Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takım, bu ülkeye gitti.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Bükreş'e hareket eden milliler, buradan da grup maçlarının oynanacağı Oradea şehrine geçecek.

Genç Kız Milli Takımı Başantrenörü Fırat Okul, gruptaki rakiplerini detaylı bir şekilde analiz etme fırsatı bulduklarını belirterek, ''Eskiden rakipleri şampiyonaların ilk günlerinde analiz etmeye çalışırdık, ancak artık elimizde rakiplerimizin oynadığı maçların kasetleri var ve çok daha hazırlıklı gitme şansımız olacak. Özellikle son bir haftadır bunun üzerine çalışıyoruz'' dedi.

Fırat Okul, potansiyeli yüksek bir takıma sahip olduklarını dile getirerek, ''Umarım bu potansiyel daha da yukarı doğru gidiyordur. Bunu ancak Avrupa Şampiyonası'nın atmosferinde görme şansınız oluyor. Hazırlık maçlarında kazanmak veya kaybetmek çok önemli olmadığı için maçlar daha rahat bir ortamda oynanıyor, ama Avrupa şampiyonasında mutlaka bir stres durumu olacaktır. Bunu en aza indirmeyi başarıp istediğimiz performansı sahaya yansıtırsak, madalya almamamız için hiçbir engel yok'' ifadesini kullandı.

Dörder takımlı dört grup halinde oynanacak şampiyonada ay-yıldızlılar, İsveç, Rusya ve ev sahibi Romanya ile (A) grubunda mücadele edecek.

Genç Kız Milli Takımı, grubundaki ilk maçında 4 Ağustos Perşembe günü TSİ 13.30'da İsveç ile karşılaşacak. İkinci maçını 5 Ağustos Cuma günü TSİ 15.45'te Rusya ile yapacak olan milliler, son maçında ise ev sahibi Romanya ile 6 Ağustos Cumartesi günü TSİ 20.15'te karşı karşıya gelecek.

Şampiyonada gruplarını ilk üç sırada bitiren takımlar, ikinci turda mücadele etmeye hak kazanacak.

Genç Kız Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Olcay Çakır, Özge Kavurmacıoğlu (Fenerbahçe), İlayda Tokmak (Galatasaray), Merve Aydın (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Ferda Yıldız (Antalya Koleji), Ayşe Cora (Beşiktaş), Betül Kalfalı, Didem Nakaş, Gizem Sezer (İstanbul Üniversitesi), Elif Emirtekin, Nadya Zuyeva (BOTAŞ Spor), Melike Yalçınkaya (Ceyhan Belediyesi).