BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,77
ALTIN 2.411,60
HABER /  DÜNYA

Geleceğin mimarlarını oyunla yetiştirecek

Organik malzemeyle ahşap oyuncaklar üreten Neva Toys şimdi de zeka oyuncakları serisiyle çocukların zeka gelişimine katkıda bulunuyor. <br/>...

Abone ol

Organik malzemeyle ahşap oyuncaklar üreten Neva Toys şimdi de zeka oyuncakları serisiyle çocukların zeka gelişimine katkıda bulunuyor.
Lata adı verilen yeni seri ile çocukları mimari projeler üretmeye yönlendireceklerini anlatan Genel Müdür Sertaç Ercan, "Yeni oyun serimizle çocukların içindeki inşaa etme, yeni eserler ortaya koyma isteğini harekete geçireceğiz. Çocukların hayallerindeki binaları, köprü ve şehirleri üretmesi için ahşap bloklar hazırladık. İsteyen yeni havalimanını isteyen de 3. boğaz köprüsünü inşa edebilecek. Geleceğin mimarlarını yetiştirme noktasında bu tip zeka geliştirici oyuncakların üretimini önemsiyoruz. Ürünlerimiz sağlıklı olması ve kalitesi nedeniyle pek çok ülkeden talep alıyoruz. Almanya başta olmak üzere 5 ülkeye ihracat yapıyoruz" diye konuştu.
200’e yakın ahşap oyuncak çeşidiyle pazarın öncü firmalarından Neva Toys, minik mimarlar için özel bir seri hazırladı. 222, 111 ve 50 parçadan oluşan ahşap mimari bloklar hayal gücünün sınırlarını zorlamak isteyen çocukların beğenisine sunuldu. Yeni ürünlerinin çocukların yanı sıra büyükler tarafından da çok beğenildiğini anlatan Ercan, "Oyuncak sektörü son yıllarda çocukların yanı sıra büyükler için de üretim yapmaya başladı. Bazı denge ve rekabet oyunları, zeka oyuncakları çocuklardan ziyade anne babalar tarafından tercih ediliyor. Aileler bu oyuncakları çocuklarından ziyade kendileri için almak istiyor. Bu son oyuncağımız da büyüklerin bir hayli ilgisini çekti. Gökdelenler, stadyumlar, villalar, yol ve köprüler inşa edilebildiği için anne baba ve çocuklar hep beraber bu oyuncakları oynuyor" dedi.
Lata’nın zeka gelişimine ve hayal gücüne büyük katkı sağladığını belirten Genel Müdür Ercan, "Lata tahtalarını bir araya getirince kuleler, köprüler, arabalar, hayvanlar, yaratıklar bir bir ortaya çıkar. Yaparken parçaları seçmene gerek kalmaz çünkü her tahta tıpatıp aynıdır zaten, oyuncu sadece nasıl bir araya geleceklerine karar verir. Yapıştırıcı ya da sabitleyici kullanmaya gerek kalmadan, sadece elin dengesiyle hissetmek amaçlanır. Akla hayale gelen tüm yapılar rahatlıkla inşa edilebilir. Hayal edebilirsin ve dahası gerçekleştirebilirsin.
Lata pedagojik bir araç olarak gelişmiş ülkelerde eğitim sisteminde kullanılmaktadır. Sabitlenmeyen birbirinin tıpkısı parçaların kullanımı, çocukların 3 boyutlu uzayda materyalleri organize etme yeteneğini geliştirir, el becerilerini keşfetmelerini ve keskinleştirmelerini sağlar. Oyun çocuğun geometri, fizik ve teknoloji ile ilgili temelleri anlamasına yardımcı olur. Onları sanatın, şekillerin ve hacimlerin dünyası ile tanıştırırken konsantrasyon ve dengenin gelişimini sağlar. Çocuk kendi başına olduğu gibi arkadaşları ile de oynayabilir. Fantezi ve disiplin gerektiren spesifik teknikler kullanır. Lata mantığa olduğu kadar yaratıcılığa da eş zamanlı bir şekilde hitap eder. Bu bakımdan beynin sol ve sağ yarım kürelerini aynı anda çalıştırma özelliğine sahiptir. Tüm yaşlara hitap eden ve sadece kendi hayal gücümüzle sınırlı olduğumuzu hissettiren bir oyundur. Daha büyük yaşta çocuklar daha karmaşık yapılar ortaya koyabilirken küçükler ise ilk motor yeteneklerini kazanırlar" diye konuştu.
(İHA)