BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Gece uykunuz kaçacaktır emin olun

Kürt sorunu beraberinde Türk sorununu mu doğuruyor? MHP'li vekil Sinan Oğan, kritik uyarılarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER-COM- MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, toplumun her kesimini işte bu sözlerle uyardı: "O kadar kardeşliği kökünden dinamitleyecek söylemler gelişiyor ki buna kulak verdiğinizde gece uyukunuz kaçacaktır emin olun."

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'ye AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa konuk oldu.

BDP'li Önder'in birkaç yıl önce Bursaspor ile Diyarbakırspor taraftarı arasında yaşanan gerilimi anlattı. Bursa'da Diyarbakırspor'a edilen küfürlerin haddi hesabı olmadığını belirten Önder, rövanş maçında Diyarbakır tribünlerinin açtığı "Hepimizin gözyaşının rengi aynıdır" yazılı pankartı hatırlattı. 

MHP'li Oğan ise herkesin Güneydoğu'ya gözünü çevirdiğini ancak asıl tehlikenin Batı'da kardeşliği dinamitleyecek söylemlerin geliştiğine dikkat çekti. Oğan, herkesi şapkasını önüne alıp düşünmeye çağıran Oğan, şunları söyledi:

"Muharrem ayında özellikle matem ayında bugünün Yezitleri başta olmak üzere bugünün yezitlerini lanetlemeliyiz. Buradan şuna gelmek istiyorum. Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Türkiye terörün her gün can aldığı ve terörün gölgesinde bir takım yasalarla ülkenin bölünmeye gittiği bir süreç yaşanıyor. Dolayısıyla hepimiz şapkamızı önümüze koyup bunun düşüncesini tartışmasını hesabını yapmak zorundayız. 

"GECE UYKUNUZ KAÇACAKTIR EMİN OLUN"

Bursa örneğini verdiniz. Hepimizin gözü Güneydoğu'da. Bir başımızı çevirip Batı'ya kulak verelim. O kadar tehlikeli söylemler gelişiyor ki Batı'da. O kadar kardeşliği kökünden dinamitleyecek söylemler gelişiyor ki buna kulak verdiğinizde gece uykunuz kaçacaktır emin olun.

O sebeple şapkamızı önümze kolup hem kanunları geçirirken, hem terörle müzakere ederken, hem teröristle mücadele ederken bunları düşünmemiz lazım. "