BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
GÜNCEL

Gece kulübü tuvaletinde tecavüze kalkışmıştı! Skandal karar

Ortaköy’de ünlü bir gece kulübünde garsonun tecavüze kalkıştığı yabancı avukat M.M., dava için Türkiye’ye geldi. Ancak garson ilk duruşmada tahliye edildi.

Ortaköy'de ünlü gece kulübünde yabancı uyruklu turisti, mekanın tuvaletinde tecavüze kalkıştığı iddia edilen garson 1 ay 20 gün sonra tahliye edilirken dava dosyası ağır ceza mahkemesine gönderildi. Asliye Ceza Mahkemesi, 5 yıla kadar hapsi istenen sanığın 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz ay Ortaköy'de ünlü bir gece kulübünde yabancı uyruklu turisti, mekanın tuvaletinde tecavüze kalkıştığı iddia edilen garson C.B.(32)’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık C.B. hazır bulunurken müşteki M.M.’yi avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan sanık C.B., hakkındaki suçlamaları reddederek tahliyesini istedi.

Duruşmada daha sonra ünlü mekanda çalışan 2 garson tanık olarak dinlendi. Tanık olarak ifade veren garsonlar, müştekinin olay gecesi alkollü olduğunu öne sürerek taciz iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydettiler.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında TCK’nın 102/1 maddesince basit cinsel saldırı suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını hatırlattı. İsnat edilen suçun sabit görülmesi halinde eylemin nitelikli cinsel saldırı kapsamında olduğunu bu nedenle sanığın TCK’nın 102/2 maddesince 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğini hükmeden mahkeme, bu nedenle dosyanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, dava kapsamında 1 ay 20 gün tutuklu kalan sanık C.B.’nin adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verdi.

Sitene Ekle
Etiketler